L’estudiant de l’institut Terres de Ponent de Mollerussa, Jordi Bonilla ha guanyat el primer Premi Treball de Recerca de Batxillerat del Pla d’Urgell que convoca el Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà. El treball guanyador porta per títol «Ni andalusos, ni catalans. La segona onada d’immigrants andalusos al Pla d’Urgell» i ha estat tutoritzat per la professora del mateix institut Ana Martínez. El fil conductor són la segona generació d’andalusos arribats durant les dècades de 1960 i 1970 al Pla d’Urgell i la seva integració social i cultural.

Bonilla ha realitzat un treball a partir de tres fonts bàsiques, estadístiques, entrevistes i enquestes que li ha permès comprendre l’adaptació dels fills dels immigració andalusa a la comarca. La recerca són 50 pàgines que han estat valorades pel jurat amb un veredicte d’unanimitat.

El president del Centre de Recerques, Jaume Suau valora molt positivament la primera convocatòria amb treballs de gran qualitat com el del propi Jordi Bonilla. I espera que segueixi en la convocatòria pel proper curs. Els treballs presentats centren la seva recerca amb temàtiques relacionades amb la comarca del Pla d’Urgell o algun dels seus pobles.