La tertúlia proscrita

Jaume Suau, nou president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa
23.01.2019 - 09:15
Actualització: 23.01.2019 - 10:15

VilaWeb
VilaWeb
Jaume Suau

Jaume Suau és el nou president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà en substitució de Joan Yeguas que ha estat al capdavant de l’entitat els darrers quatre anys. El canvi es va fer en l’assemblea general del divendres, 18, on també hi va haver canvis en la junta.

Jaume Suau tindrà de vicepresident a Ton Solé i repeteixen el tresorer, Josep Maria Cabau, i el secretari, Jordi Robles. S’afegeixen a la junta els nous vocals Anna Llovera, Daniel Altisent i Lisard Palau. D’altra banda, es manté l’equip editor de la revista format per Moisés Selfa, director de la publicació, Josep Camps, Anna Llovera i Bernat Huguet.

La nova junta es marca nous reptes de treball de cara als propers anys, entre altres fomentar l’entrada de joves a l’entitat i desenvolupar activitats de promoció de la literatura i dels escriptors i escriptores de la comarca. Actualment l’entitat s’apropa als cinquanta socis i espera seguir sumant nous associats els propers anys.

Els nous membres de la junta

Jaume Suau és doctor en psicopedagogia i ha estat professor de la Universitat de Lleida i de l’INS la Serra de Mollerussa. Darrerament ha publicat una monografia de caire etnològic sobre els cossos de la cordera i un poemari.

Ton Solé ha estat mestre i un dels més actius historiadors de l’educació a la comarca del Pla d’Urgell. Justament aquest any passat ha publicat amb Esteve Mestre Escoles i mestres de la Segona República al Pla d’Urgell editat per Mascançà.

Anna Llovera és filòloga i doctoranda per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Actualment és professora de llengua a l’ensenyament secundari i editora de la revista Mascançà.

Lisard Palau és llicenciat i màster en història per la Universitat de Barcelona. Actualment és doctorant i membre del Grup de Recerca Treball, Institucions i Gènere de la Universitat de Barcelona.

Daniel Altisent és historiador i bibliotecari, col·labora a la premsa divulgant la història local de Mollerussa. Ha publicat diverses investigacions a la revista Mascançà.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any