Ivars d’Urgell obrirà el Centre de Serveis al febrer

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa/Fotografia: Miquel Bresolí
25.01.2020 - 17:10
Actualització: 25.01.2020 - 18:10

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
El passadis que distribueix bona part dels serveis
L'Espai Cooperativa
Un moment de la visita al Centre de Serveis
A.Mateus i J.C.Sánchez signan el conveni acompanyats de la secretària-interventora Teresa Morera i J.Coll. Al darrera, J.M.Magriñà i A.Pané

L’Ajuntament d’Ivars d’Urgell i la Fundació Residom han signat el conveni pel qual la segona gestionarà el Centre de Serveis, que està previst que entri en funcionament a primers de febrer. El nou equipament es troba al primer pis de l’edifici que allotja, a la planta baixa, el consultori mèdic i la Llar del Pensionista.

El conveni l’han signat l’alcalde d’Ivars d’Urgell, Joan Carles Sánchez i el president de la Fundació Residom, Antoni Mateus, acompanyats del president i el gerent de la Cooperativa d’Ivars, Josep Coll i Antoni Pané, en nom de l’entitat que ha contribuït en gran manera a fer viable el projecte, i el director de Residom, Josep Maria Magriñà. Sánchez ha recordat que el nou equipament és un projecte que ja ve de l’anterior mandat i ha excusat a l’ex-alcaldessa Montse Coma, que havia d’assistir a l’acte i no hi ha pogut anar per motius de salut. El conveni és per a tres anys més dos de prorrogables de gestió privada del nou equipament municipal.

Joan Carles Sánchez ha explicat que el primer objectiu, de cara a la viabilitat de l’equipament, seria arribar als 20 serveix complets diaris. En aquest sentit, tant Sánchez com Josep M. Magriñà han explicat que això no vol dir 20 usuaris únics, si no que durant el dia (el Centre romandrà obert unes 10 hores, tots els dies de l’any) es vagin utilitzant els diversos serveis que ofereix el Centre i que està obert a tothom. Així, Magriñà ha volgut destacar que el Centre de Serveis programarà diàriament activitats i tallers tant per la gent gran (que n’acostuma a ser l’usuari principal), però també per altres persones i col·lectius de qualsevol edat que vulgui aprofitar l’equipament com a lloc de cultura i oci. A més a més, el nou equipament també ofereix «una plataforma de serveis a la persona», de qualsevol edat, que pot anar des del podòleg, fisioterapeuta o psicòleg a serveis d’atenció domiciliaria. Per la seva part. l’alcalde Sánchez ha matisat que es començarà amb un «pack bàsic» de serveis, a més del de dinar i sopar, i que s’aniran adaptant segons les necessitats i demandes, pensant en tres tipus d’usuaris. El que l’utilitzi tot el dia; el que faci ús, diàriament, d’algun dels serveis o activitats que s’ofereixen i l’usuari puntual (insistint en que el Centre està oberta tothom).

En una altre sentit, Joan Carles Sánchez ha remarcat que no es tracta d’un centre d’assistència, si no d’acompanyament, motiu pel qual els usuaris han de ser «gent autònoma, que es val per si mateixa». Al Centre hi treballaran entre 5 i 6 persones, dels que Magriñà ha destacat que es formen pensant en el bon tracte als usuaris perquè aquests «envelleixin al poble» d’una manera digna.

Per últim, l’alcalde d’Ivars d’Urgell ha volgut agrair l’esforç i suport de la Cooperativa d’Ivars per poder engegar aquest nou servei local, tant per l’aportació econòmica (juntament amb l’Ajuntament) com per l’aval i segell de credibilitat que suposa que una entitat com la Cooperativa col·labori de manera tant activa en aquest projecte.

Els responsables de la Cooperativa, en veu d’Antoni Pané, han dit que serveis com el Centre de Dia ajuden a mantenir l’entorn rural i la vida als pobles. Al temps, ha recordant que l’entitat que representen també assumeix aquesta tasca social de preservar la comunitat rural, tot esperant que el nou servei arranqui bé i es consolidi.

Centre de Serveis

Després de la signatura del conveni, s’ha fet una petita visita al nou equipament, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, que compta amb una zona gran i diàfana, l’Espai Cooperativa, amb taules, cadires, butaques, televisor… mentre, aproximadament l’altra meitat de l’espai, es distribueix mitjançant un passadís on hi ha els serveis, vestuaris, infermeria, gimnàs, bugaderia, cuina i recepció. El Centre de Serveis serà atès per unes 5 o 6 persones, a temps parcial. Ocupa la primera planta de l’edifici que allotja, a planta baixa, el consultori mèdic i la Llar del Pensionista i que van obrir a final de 2016.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any