Gerard Costa guanya la primera Fita Alta Madness

VilaWeb Mollerussa/Fotografia: Miquel Bresolí
18.07.2016 - 08:15
Actualització: 18.07.2016 - 10:15

Quan un esdeveniment esportiu té com a motiu principal un acte solidari, el resultat és el menys important. Tot i això, Gerard Costa de Vic (Osona) ha estat el primer guanyador de la Fita Alta Madness, la primera cursa vertical i solidària del Pla d’Urgell, que es va fer dissabte al punt més alt del Pla d’Urgell.

La cursa tenia com a objectiu recaptar fons per la investigació i difusió d’una malaltia minoritària, la miopatia miotubular. Així, els més de 1.700 euros recollits en la subhasta per poder participar en la cursa (limitada a 10 corredors) més les aportacions fetes el mateix dia de la cursa o al compte del Banc de Sabadell ES34 0081 0139 1700 0137 2540 (que romandrà obert tota la setmana per recollir més aportacions) es destinaran a la fundació Myotubular Trust, a Londres, que fa recerca d’aquesta malaltia. La donació la farà MTM Fighters, l’entitat promoguda per l’entorn del Lluc, un nen de 3 anys que pateix la miopatia miotubular, i que ha estat l’inici que ha portat a fer la cursa. De fet el Lluc va ser present a la cursa, acompanyat dels seus pares i tiet, en el que van dir havia estat el seu primer viatge llarg ja que les sortides de casa són per anar a l’hospital. La miopatia miotubular és una afecció gairebé masculina i afecta 1 de cada 50.000 nounats.

Fita Alta Madness

Pel que fa a la cursa, els 10 atletes (del Pla d’Urgell, la Noguera i Osona) van sortir a les 8 del matí amb el repte de fer 100 pujades i baixades al tossal, on hi ha la Fita Alta, cobrint cada vegada un desnivell positiu de 14,4 metres en un circuit circular d’uns 95 metres.. Així doncs, tots els corredors van acumular un desnivell positiu total de 1440 metres en poc més de 9,5 quilòmetres.

Tot i que el recorregut podia semblar fàcil, el canvi constant entre pujar i baixar el circuit circular donava un enorme dificultat a la prova a la que se li va sumar la calor que va picar de bon matí.

L’osonenc Gerard Costa va completar les 100 pujades i baixades a la Fita Alta en poc més d’1 hora i 33 minuts. El segon va ser Antonio Morales, del club Víkings de Bellvís i Dani Mateu, del club Pedala.cat de Balaguer. D’aquest club també ho és Anna Codina, la única dona participant. La resta de corredors foren Ricard Borges, Joel Carulla, Xavier Puigredón, Eduard Tejedor i Josep Perelló de Mollerussa i Santi Millan, de Balaguer.

La bona acollida de la prova, promoguda per un grup d’atletes i amb el suport del GE Serralada, fa que ja es plantegi repetir l’any vinent amb algun canvi. La intenció es tornar a la Serra, tot i que es podria buscar un altre lloc (en tot cas proper a la Fita Alta). L’altra variació podria ser que es fes per relleus i equips, el que permetria ampliar la participació.

Per veure més imatges de la prova podeu veure l’extens reportatge fotogràfic de Xavier Miquel.