L’església parroquial del Poal va acabar l’any amb el seu aspecte habitual després que s’hagi enllestit la restauració de la barana del campanar.

L’actuació, que ha durat uns vuit mesos, s’ha centrat en rehabilitar o canviar pedres de la barana, eliminar filtracions del sostre i millorar les mesures de seguretat tant d’accés a la part superior del campanar com de la mateixa barana.

El cost total de l’obra a pujat a 46.000 euros que s’ha finançat, entre altres, amb aportacions dels feligresos, del Consell Parroquial, del Bisbat i d’administracions públiques per les característiques històriques de l’edifici.

El que de moment no es farà és la recuperació de la cúpula que adornava el campanar.

Segons ha explicat l’alcalde del Poal, Rafel Panadés, per una banda la rehabilitació de la barana ha suposat una despesa (tot i que ja es preveia) elevada. I per altra s’ha plantejat si no pot tenir un efecte distorsionador incorporar un element del que ja poca gent en té record ja que va caure a la meitat del segle passat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]