Una grua de gran tonatge traurà la barana de pedra del campanar del Poal

Avui dijous ha començat l’obra de restauració de la barana que corona el campanar de l’església parroquial del Poal. Una obra retira la barana de pedra per poder valorar el seu estat.

Segons ha explicat l’alcalde del Poal, Rafel Panadés, l’obra està promoguda pel Consell Parroquial, amb el vist-i-plau dl Bisbat, i compta amb el suport d’una Comissió de Veïns. Fa uns anys es van detectar unes esquerdes en la barana i es van posar un registres per seguir la seva evolució. Ara s’ha considerat que es millor fer una actuació global que suposarà, per una banda, la restauració o canvi de les parts malmeses i, per altra, la incorporació d’un cercle d’acer que doni consistència la conjunt.

Panadés ha dit que no hi ha termini d’obres ja que serà el picapedrer que ha de fer la restauració qui, una vegada la barana s’hagi baixat al terra, farà les valoració. Una valoració que també determinarà el valor de l’obra que finançarà el Consell Parroquial i les aportacions de veïns i que per les primeres observacions no baixarà dels 20.000 euros. L’alcalde ha dit que l’Ajuntament també hi col·laborarà per la singularitat de l’espai i com element identificador del poble.

En la mateixa actuació també hi entra una nova escala de seguretat que connecta l’interior del campanar amb el mirador que corona el mateix i on hi ha la barana a restaurar. També es contempla la recuperació de la cúpula que fa anys tancava el mirador.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]