04.06.2018 - 09:02
Actualització: 04.06.2018 - 11:02

A.Potrony i P.Niubó
A.Monné i N.Montalà

L’Associació Atlètica Xafatolls de Mollerussa segueix portant els seus joves atletes arreu i recollint bons resultats. Els darrers han estat el cap de setmana amb dos podis al Campionat de Catalunya de pista a l’aire lliure, així com la participació destacada al Campionat d’Espanya Infantil Individual.

L’escola d’atletisme dels Xafatolls ha participat al Campionat de Catalunya sub18 i sub20, a les pistes d’atletisme Joan Serrahima de Barcelona, aconseguint dos podis i una quarta posició. Destacar l’atleta sub18 Núria Montalà que ha guanyat la medalla de plata en la prova de salt d’alçada amb un registre de 1,59 metres. Per la seva part, el sub20 Arnau Monné s’ha penjat la medalla de bronze en uns disputats 100 metres llisos. Amb 10.71. Monné és actualment el desè al rànquing espanyol de 100 metres llisos.

La sub20 Alba Andrés ha participat als 400 metres tanques, aconseguint MMP i mínima pel Campionat d’Espanya i acabant amb quarta posició al Català; Sergi Gassó, de la mateixa categoria, ha aconseguit MMP als 100 metres llisos.

El proper 23 de juny es celebraran els Campionats d’Espanya sub18, a Gijón, i sub20, a Múrcia, i on hi competiran Montalà, Monné i Andrés.

Infantil

Per la seva part, els infantils dels Xafatolls s’han desplaçat fins a Cadis, on s’ha disputat el Campionat d’Espanya Individual de la categoria.

En Triatló C, Paula Niubó, s’ha classificat en novena posició general (de 36 atletes que hi havia en cada modalitat i la segona millor catalana) amb 1.642 punts. Els seus registres han estat en Salt d’alçada, 1.43 metres; en 80 metres tanques, 13.54; i en Salt de llargada, 4.88 metres.

Pel que fa a Alba Potrony, ha estat la millor catalana, situant-se en onzena posició en Triatló D amb 1.205 punts, gràcies als 18,25 metres de llançament de disc 18.25m; 8,13 metres de llançament de pes i els 11.60 dels 80 metres llisos.

Més d’un mes de grans resultats

Els bons resultats del cap de setmana es sumen als que porten acumulats des de fa més d’un mes els atletes, tant adults com de l’escola, dels Xafatolls.

A meitat d’abril, Núria Ribalta va guanyar el Campionat d’Espanya de Duatló F40-44.

A final del mateix mes, Mireia Sosa es va proclamar campiona de Catalunya de Marató, mentre que Ricard Pastó ho va fer en Mitja Marató, A més a més, Rosamari Carulla va aconseguir el sots-campionat d’aquesta distància.

Durant el maig es van acumular altres bons resultats, on destaquen el bronze al relleu 4×400 metres del Campionat de Catalunya de Relleus sub20 amb Arnau Monné, Gerard Aldomà, Toni Solé i Sergi Gassó.

Un altre tercer lloc al Campionat d’Espanya Màster M45 de 10.000 metres pista d‘Àlex Tasies.

I un tercer bronze a l’Europeu Màster M65 de 10 quilòmetres en ruta de Luis Lahoz.