La quinzena de joves, d’entre 14 i 17 anys i provinents d’arreu de Catalunya, que van arribar el cap de setmana a Linyola per formar part d’un Camp de Treball tindran com a principal objectiu crear una zona de pícnic en una zona boscosa del terme, amb bancs i taules

Ho ha explicat la monitora Laia Garriga, qui també ha afegit que els joves caminaran els vuit quilòmetres de via verda que envolten Linyola per revisar-ne les condicions i netejar els camins i els vorals.

Per la seva part, l’alcalde de Linyola, Àlex Mases, ha destacat que enguany hi ha dos joves que ja van venir l’any passat i que han volgut repetir a Linyola perquè hi van estar molt a gust. Mases ha dit que “el poble de Linyola està molt agraït amb els joves i amb la feina que fan, per tant cada any quan arriben, tot el municipi els acull i els anima a participar en les diferents activitats del poble, oferint-los a canvi experiències que recordaran sempre. Diumenge passat per exemple, van tenir gran protagonisme en el Mulla’t a les piscines municipals, ajudant a l’organització, vigilant i distraient als nens”.

Aquest és el tercer any que el municipi acull als voluntaris, els quals durant uns dies es dedicaran a la millora i manteniment de les rutes saludables, el manteniment de l’entorn de Linyola i la recuperació de la seva via verda.

El camp de treball està organitzat per la Fundació Alba de Tàrrega i coordinat per l’Ajuntament de Linyola.

Els camps de treball són activitats de voluntariat que consisteixen en realitzar projectes i serveis en una comunitat que acull el grup de joves. Cada participant es compromet, de manera individual o en grup, i de forma desinteressada, en participar en el treball proposat (ambiental, social, patrimonial, arqueològic, cultural…) a canvi de la pernoctació, la manutenció i de poder gaudir d’activitats de lleure educatiu.