L’Ajuntament de Mollerussa obre el dilluns, 22, el període d’inscripció per als Tallers d’Estiu, amb la novetat que tots aquells infants que la formalitzin via internet abans del 16 de juny obtindran una bonificació de 3 euros per setmana. Com a novetat destaca l’estada nocturna.

La bonificació de 3 euros és una de les mesures per a les quals ha optat l’Ajuntament per contrarestar l’augment de preu, de justament 3 euros per setmana, que ha hagut d’aplicar arran d’un decret de la Generalitat que ha reduït la ràtio d’infants per monitor i n’ha augmentat els sous de manera que els costos de la prestació del servei s’incrementen. Així ho han explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la regidora de Joventut, Imma Casanella, els quals han indicat que es mantindran, davant l’èxit de l’any passat, de l’activitat en anglès i les activitats aquàtiques i als que s’hi afegeix la nova: l’estada nocturna.

Prova

En aquest sentit, Casanella ha indicat que s’ha pensat en dur a terme aquesta nova activitat el dia 27 de juliol a la mateixa escola de primària, Mestre Ignasi Peraire, on es duen a terme els tallers, que comencen el 26 de juny i s’allarguen fins l’1 de setembre. L’activitat en concret estarà oberta a tots els nens que hagin participat dels tallers durant el mes de juliol i es plantejarà com una festa amb un sopar, acompanyat d’actuacions i jocs de nit. La regidora de Joventut ha apuntat que si la iniciativa funciona es podria plantejar repetir-la com a fi de festa dels tallers per als inscrits al mes d’agost.

Dos eixos temàtics

Pel que fa a la coordinació dels tallers, adreçats a nens i nens de 4 a 12 anys, tornarà a anar a càrrec de Qualia, l’àrea de projectes educatius de l’Associació Alba. Quan als eixos temàtics, enguany s’ha volgut fer especial incís en diferenciar dos eixos temàtics diferenciats en funció de la franja d’edat. Així per als infants de fins a 7 anys, el fil conductor seran els Superherois i els seus poders per canviar el món mentre que per als més grans el títol de l’eix és El Regne del Cap de Trons, centrat en un reialme cobdiciat per diferents pobles.

Altres bonificacions

A banda de la bonificació per inscripció anticipada en línia, també hi ha previstes altres bonificacions per reduir els 38 euros per setmana que costa els tallers. Així, les famílies nombroses i monoparentals podran obtenir un descompte de 5 euros, el mateix descompte que s’aplicarà per la inscripció d’un segon germà en la mateixa setmana. Aquestes dues bonificacions, però, no son acumulables entre si (s’ha de triar una o altra, si es dóna el cas). Sí que ho són, però, amb la de la inscripció anticipada en línia, es dir, el màxim descompte setmanal que pot obtenir una família és de 8 euros. Les inscripcions, a banda de la via internet, també es poden formalitzar a la primera planta de la casa de la vila i a la Piscina Coberta. L’horari de les activitats és de les nou del matí fins a dos quarts de dues del migdia, tot i que s’ha previst que l’acollida es pugui fer a partir de dos quarts de nou del matí per donar facilitats a la conciliació.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]