Els 1.500 participants, integrats entre 17 comparses i carrosses, de la Gran Rua de Carnaval de Mollerussa que recorrerà la ciutat el dissabte, 10, a partir de les cinc de la tarda, podran optar entre un recorregut llarg (semblant al d’altres anys, tot i que una mica més ràpid) i un nou recorregut més curt. També es farà un ball conjunt, obert a tothom, a l’avinguda del Canal.

És la decisió salomònica que s’ha adoptat després de que l’anunci inicial d’escurçar la durada de la Rua, a petició de les AMPA, comptés amb l’oposició de les altres colles.

Així, les carrosses participants, acompanyades per la Txaranga Màgic, sortiran del firal del 125è Aniversari, seguiran pel carrer de Ferran Puig i trencaran a la cruïlla amb el de Domènec Cardenal per arribar al carrer de Ferrer i Busquets i seguir fins a la plaça del Pla d’Urgell i la de Manuel Bertrand. Un cop allí, els que escullin el recorregut més curt trencaran de nou pel carrer de Ferran Puig fins arribar de nou al punt de sortida, mentre que els del recorregut llarg seguiran fins a l’avinguda del Canal pel carrer d’Arbeca per acabar també al lloc d’inici. Un cop acabada la Rua, al firal 125è aniversari tindrà lloc la festa pels infants amb animació a càrrec de Gil¬Rataplamgrup i el repartiment de coca i xocolata. També, com a novetat, es condicionarà el firal Pla d’Urgell, amb música ambiental i servei de bar, com a zona de descans per als participants de les carrosses d’adults després de la rua.

Nit de Carnaval

La festa seguirà a partir de dos quarts de deu al firal Pla d’Urgell amb el sopar de Carnaval i el posterior ball a càrrec de Hey Pachucos, un dels grups de versions més rellevants del panorama actual votat per mànagers i representats com a finalistes a la categoria de millor gira de versions del país en la darrera edició dels Premis Arc de la indústria del directe als que seguiran una sessió de DJ.

El Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma

Per primera vegada, hi tindran un protagonisme especial les figures del Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma ja que participaran de la Rua i seran els mestres de cerimònies de la celebració que es fa a la nit al firal Pla d’Urgell. L’encarnació d’aquests dos personatges anirà a càrrec de la Colla dels 50, amb els que l’Ajuntament, organitzador de l’esdeveniment, ha buscat una nova col·laboració així com també amb altres entitats de la ciutat com són els ARF Diables de Mollerussa, l’Agrupació Escolta Cal Met i el Jovent de Mollerussa.

També es torna a convocar el concurs de carrosses i comparses. L’originalitat de la disfressa, la complexitat en la seva elaboració i l’animació dels membres de la comparsa seran els element a valorar en les tres categories establertes, cada una de les quals tindrà dos premis: un de 150 euros i un altre de 50. El jurat d’aquest concurs el formaran un representant de cada una de les comparses participants i en el transcurs del sopar que es farà a partir de dos quarts de 10 de la nit al Pavelló Pla d’Urgell es farà públic el veredicte i es procedirà al lliurament dels premis als guanyadors.