El president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra, serà l’encarregat d’inaugurar el dissabte, 16, a les deu del matí la 147 Fira de Sant Josep de Mollerussa, un certamen que obre amb xifres que superen les de l’any passat, amb 294 expositors directes i 25.141 metres quadrats de superfície neta ocupada.

També ho fa carregat de dades que parlen per si mateixes de “tradició, història, contingut i solera”, segons ha matisat l’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, durant la roda de premsa de presentació de la fira, acompanyat del director de l’ens firal, Poldo Segarra.

I es que són 147 anys del certamen, 40 programacions de Jornades Tècniques, 40 convocatòries del Premi d’Innovació en Maquinària, el 39è Saló de l’Automòbil, 18 anys de la Borsa Interpirinenca de Cereals o els 20 anys del curs de formació d’auxiliars de fira -amb una cinquantena de joves que treballaran aquests dies en diferents àmbits del certamen-, unes xifres que conflueixen en una fira que s’allargarà fins dimarts dia 19-, i a les quals s’afegeixen d’altres creades més recentment com el IC Saló del Tractor o el IV Aplec de Joves del Camp.

En la seva intervenció, Solsona ha mostrat la seva satisfacció per la fidelització dels expositors “any rere any” així com per l’increment d’enguany respecte als metres quadrats nets ocupats. Alhora, l’alcalde ha posat en valor la superació “davant l’adversitat”, en al·lusió a la creació del Saló del Tractor quan els expositors d’aquest sector van decidir participar al certamen de forma biennal.

Representació institucional

D’altra banda, el president de la Fira de Mollerussa ha opinat que el que “ens diferencia” com a Fira de Mollerussa i Fira de Sant Josep és “ser continuadors d’una experiència de molts i molts anys” com a organisme firal i “d’intentar, aconseguir i assolir” ser el referent del sector agroalimentari no només en l’àmbit expositiu sinó també com a lloc de debat dels temes d’actualitat i punt de trobada per als diferents col·lectius del sector, des de sindicats als gremis, professionals i institucions com la Generalitat.

En aquest sentit, Solsona ha detallat la presència institucional als diferents actes de la Fira com són la Inauguració oficial, amb el president Joaquim Torra; la tarda del diumenge i la Nit de l’Expositor, amb la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Maria Àngels Chacón, o la Cloenda, dimarts a la tarda, a càrrec de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, qui també assistirà dilluns al IV Aplec de Joves del Camp. Falta per confirmar la representació institucional en el Dia de la Comarca, el qual se celebrarà diumenge al matí.

Pel que fa al director de l’ens firal, Segarra ha definit les xifres d’enguany com a “molt bones” i ha augurat un bon certamen “si la climatologia acompanya”.

1.000 places d’aparcament i altres serveis

En relació a altres apartats del que serà la 147 Fira de Sant Josep, Segarra ha recordat que un any més el Recinte Firal serà un espai cardioprotegit; que es disposarà per segon any d’una zona habilitada per a casos de dificultat de mobilitat, localitzada en l’accés al certamen per la carretera de Miralcamp; que els expositors de tot el Recinte tindran servei de WiFi, així com que per quart any consecutiu es farà la campanya adreçada a menors i consistent en el repartiment, als punts d’informació, de braçalets identificatius per als petits i un tríptic informatiu per a pares.

Circulació

En referència a la circulació de cotxes, aparcament i talls del trànsit, el director ha informat que el trànsit rodat pel Recinte Firal quedarà tallat a partir de demà dimecres dia 13 després del mercat setmanal i s’obrirà durant el dia 21. Recordar que el recinte estarà tancat tot el dia i només s’obrirà a la nit (de les nou a les nou del matí de l’endemà) la rotonda de la cruïlla de l’avinguda del Canal amb la carretera de Miralcamp.

D’altra banda, durant els dies de la fira s’habilitaran unes 1.000 places d’aparcament en cinc aparcaments, quatre d’ells, i amb una cabuda per a uns 800 vehicles, per a visitants (als carrers Ricard Vinyes, Ivars d’Urgell, Josep Irla i Ronda de Ponent) i un per a expositors a l’avinguda Els Negrals. A aquesta oferta puntual per la fira cal afegir els aparcaments públics que l’Ajuntament té habilitats tot l’any.