El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, ha xifrat en un milió d’euros els danys que va ocasionar la tempesta de l’octubre en infraestructures i equipaments municipals. Panadés ha afegit que esperen la resposta de les administracions superiors per poder-ho afrontar.

El president comarcal ha comentat que la Diputació de Lleida vol fer una partida per a obres menors, però, abans, també vol saber la resposta de la subdelegació del Govern espanyol per coordinar ajudes. Per altra banda ha explicat que alguns ajuntaments estant rebent cartes de Governació on se’ls hi diu que, al no arribar els danys al 3% del pressupost municipal, no hi ha opció d’ajuda. En aquest sentit, Panadés ha recordat que l’afectació ha estat diversa, amb valoracions que van dels 10.000 euros als 200.000 en danys.

Tot plegat, però està pendent d’una reunió amb les diverses administracions que tindrà lloc el dijous, 27, a Governació i on es tornarà a parlar, ja que s’hi ha afegit les possibles afectacions del temporal del gener, i es podria tornar a avaluar els danys.