El Pla d’Urgell disposarà d’un Servei d’Atenció Integral (SAI) pel col·lectiu LGTBI que atendrà, de moment, els dijous de nou a dues del matí a la seu del Consell Comarcal, a Mollerussa, a partir del mes de gener.

El nou servei entra en funcionament després de la signatura, dimecres, del conveni de col·laboració entre Igualtat de la Generalitat, representada per la seva directora general, Mireia Mata, i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, representada pel seu president, Joan Trull.

Tot just, Trull va destacar la importància de la «creació d’aquest servei de proximitat al territori», un punt en que va coincidir la directora general Mata.

Mireia Mata va dir que som «un país que ens agrada la diversitat, la tolerància, que la puguem exercir arreu de tot el territori» motiu per destacar la importància del nou servei que es donarà al Pla d’Urgell. En aquest sentit, Mata va considerar la importància del mateix en una zona rural, on la diversitat és més visible i cal un major acompanyament al temps que informació dels diversos serveis que pot rebre ja sia a la mateixa comarca o quan s’ha d’anar a altres llocs.

Per altra banda, Mata també va destacar la importància dels ajuntaments i consells comarcals per fer d’altaveu i donar a conèixer «la riquesa de LGTBI», moltes vegades discriminats per ignorància o pels moments actuals on «vivim uns temps on els nostres valors democràtics es veuen amenaçats i els drets de LGTBI en formen part».

I va insistir en que cal fer «accions informatives i reivindicatives» perquè «és el país que volem com a República» i és una realitat que tenim entre nosaltres i que creixerà.

També va parlar la coordinadora de l’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal, Lourdes Fort, qui, a banda de les dades temporals de funcionament del nou servei, va explicar que l’assumirà una tècnica del CDIAP que està rebent formació i que més endavant s’actuarà segons les demandes que es rebin a la comarca.

A més de Mata, Trull i Fort, a l’acte també hi era la parlamentaria Montse Macià, presidenta de la Mesa de la Comissió d’Igualtat de les Persones del Parlament; el director territorial de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana; la vicepresidenta del Consell Comarcal, Rosalia Carnicé; la responsable del SAI Territorial de Lleida, Regina Cairol, i la tècnica que assumirà el SAI LTGBI del Pla d’Urgell, Maribel Mateu.