El Pessebre Vivent de Linyola, amb novetats i una important renovació d’escenes

  • Un nou abonament permetrà veure tantes representacions com es vulgui

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa/Fotografia: Miquel Bresolí
09.12.2015 - 09:35
Actualització: 09.12.2015 - 10:35

El XVII Pessebre Vivent de Linyola està enllestint els detalls d’una profunda renovació d’escenes (una quarta part) i un nou reconegut «més impactant i laberíntic que mai».

Ho va explicar Àlex Mases, alcalde de Linyola i un dels promotors del Pessebre, acompanyat d’altres membres del Pessebre com Susi Caba i Eva Llauet durant un recorregut per les noves escenes.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
El nou abonament per totes les funcions
La nova cova del Pessebre VIvent de Linyola
S.Caba, À.Mases, E.Llauet i J.Niubó (de Creu Roja Pla d'Urgell)

També van mostrar un abonament personalitzat , una altra novetat d’enguany, que permetrà veure totes les funcions al temps que es recupera la prova de selecció de caganers i es torna a fer una representació diürna.

Nou recorregut

Les obres que es van fer a l’espai on es troba el Pessebre van posar al descobert una sitja que, tot i no estar datada, les restes trobades la situen (en un primer estudi) cap al segle XVI. Tot plegat ha fet que el Pessebre disposi d’una nova escena, el constructor de sitges, que formarà part d’un remodelat espai en forma de cova que acollirà algunes de les escenes més cridaneres del recorregut.

Un recorregut que també varia (amb una dotzena d’escenes noves de la cinquantena que hi ha) i permetrà tenir una millor visió d’escenes com la pallera o la roda d’aigua.

Música solidària

Una altra novetat del Pessebre Vivent serà l’oportunitat d’escoltar música en directe durant el recorregut. Tindrà lloc el darrer dia, el 10 de gener, coincidint amb la representació diürna i quan es destina els beneficis del dia a la Creu Roja del Pla d’Urgell pel seu projecte per combatre la fam infantil. Els intèrprets són de l’Escola Municipal de Música i no es descarta ampliar en el futur el nombre d’actuacions.

Caganers i Calderes del Pere Boter

Per altra banda s’ha renovat la col·laboració amb el Poble Espanyol de Barcelona, on s’hi farà una representació el 19 d’aquest mes. Aprofitant aquesta funció, es recupera el “Càsting de culs per ser caganer”, amb noves bases i premis, al temps que també compta amb una renovada aplicació per a mòbils on es pot presentar candidats i votar. Una altra novetat és que els votants optaran a obsequis.

També s’ha obert, a la web del Pessebre Vivent, les votacions a candidats a ocupar les Calderes del Pere Boter.

Representacions

Pel que fa a les representacions, enguany es faran durant 6 dies: el 26 i 27 de desembre, i l’1, 3, 6 i 10 gener. L’horari habitual és a dos quarts de set de la tarda, tret del 10 de gener que es farà a partir de les dotze del migdia. Pensant en les temperatures que pot fer mentre es fa cua per entrar es repartiran degustacions de Caldo Aneto i les infusions de Te Gust entre els que esperen (fins ara es repartien al sortir).

La política de preus segueix sent la mateixa dels últims anys: 5 euros per entrada. Els més petits de 4 anys tenen l’entrada gratuïta i, com s’ha dit, hi haurà un abonament nominal per a veure totes les funcions de 12 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any