El Palau d’Anglesola participa, per primera vegada, en la reunió d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau

  • Presentació de la digitalització del Capbreus del Palau

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa/Fotografia: Ajuntament del Palau d’Anglesola
26.01.2021 - 08:11
Actualització: 26.01.2021 - 09:11

Els Capbreus recullen dades detallades de les propietats i béns dels veïns. Per això constitueixen una bona font per als estudis demogràfics, socials, econòmics i onomàstics. Tenir-los digitalitzats, encara facilitarà més aquests treballs. Us esperem a la roda de premsa per explicar-ho amb més detall.

El divendres, 22, es va celebrar l’Assemblea d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau en la qual, el Palau d’Anglesola, hi ha participat per primera vegada.

La reunió ha tingut lloc justament el dia que entrava en vigor el Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears, després que més de 50 estats l’hagin signat i ratificat. L’assemblea ha expressat el seu compromís amb un món més just, en pau i nuclearment desarmat. Per això des de la Xarxa s’insta als ajuntaments catalans a signar la moció de suport al Tractat en els diferenst plens municipals: http://ciutatsdepau.org/

Actualment hi ha al món més de 13.000 armes nuclears, la majoria d’elles amb una capacitat destructiva molt superior a les bombes que l’any 1945 van destruir Hiroshima i Nagasaki. Mayors of Peace, de la qual la Xarxa en forma part, Una xarxa mundial de més de 8.000 ciutats

A hores d’ara, l’organització internacional Mayors for Peace agrupa més de 8.000 municipis, de 165 països i regions d’arreu del món, que tenen com a objectiu el treball en favor de la pau, el desarmament i especialment l’eliminació de les armes nuclears. A Catalunya hi ha més de 200 municipis que, com el Palau d’Anglesola, són membres de la xarxa, una mostra de la fortalesa i el dinamisme del municipalisme català en l’àmbit de la cultura de pau, la solidaritat i la defensa dels drets humans.

Capbreus digitalitzats

Un any després de deixar en dipòsit els documents del Palau d’Anglesola a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, han digitalitzat els manuscrits més antics del s. XVIII, els Capbreus. Dijous es presentaran i quedaran a disposició dels que les vulguin estudiar amb la facilitat que suposa el nou format.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any