El Palau d’Anglesola participa, per primera vegada, en la reunió d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau

  • Presentació de la digitalització del Capbreus del Palau

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa/Fotografia: Ajuntament del Palau d’Anglesola
26.01.2021 - 08:11
Actualització: 26.01.2021 - 09:11

Els Capbreus recullen dades detallades de les propietats i béns dels veïns. Per això constitueixen una bona font per als estudis demogràfics, socials, econòmics i onomàstics. Tenir-los digitalitzats, encara facilitarà més aquests treballs. Us esperem a la roda de premsa per explicar-ho amb més detall.

El divendres, 22, es va celebrar l’Assemblea d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau en la qual, el Palau d’Anglesola, hi ha participat per primera vegada.

La reunió ha tingut lloc justament el dia que entrava en vigor el Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears, després que més de 50 estats l’hagin signat i ratificat. L’assemblea ha expressat el seu compromís amb un món més just, en pau i nuclearment desarmat. Per això des de la Xarxa s’insta als ajuntaments catalans a signar la moció de suport al Tractat en els diferenst plens municipals: http://ciutatsdepau.org/

Actualment hi ha al món més de 13.000 armes nuclears, la majoria d’elles amb una capacitat destructiva molt superior a les bombes que l’any 1945 van destruir Hiroshima i Nagasaki. Mayors of Peace, de la qual la Xarxa en forma part, Una xarxa mundial de més de 8.000 ciutats

A hores d’ara, l’organització internacional Mayors for Peace agrupa més de 8.000 municipis, de 165 països i regions d’arreu del món, que tenen com a objectiu el treball en favor de la pau, el desarmament i especialment l’eliminació de les armes nuclears. A Catalunya hi ha més de 200 municipis que, com el Palau d’Anglesola, són membres de la xarxa, una mostra de la fortalesa i el dinamisme del municipalisme català en l’àmbit de la cultura de pau, la solidaritat i la defensa dels drets humans.

Capbreus digitalitzats

Un any després de deixar en dipòsit els documents del Palau d’Anglesola a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, han digitalitzat els manuscrits més antics del s. XVIII, els Capbreus. Dijous es presentaran i quedaran a disposició dels que les vulguin estudiar amb la facilitat que suposa el nou format.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem