El Palau d’Anglesola estrena ordenança de civisme

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa/Fotografia: Miquel Bresolí
27.12.2020 - 10:07
Actualització: 27.12.2020 - 11:07

El darrer Ple del Palau d’Anglesola va aprovar l’ordenança de civisme i convivència, una eina que permetrà seguir treballant per una bona harmonia entre el veïnatge de la vila. Aquesta ordenança, inexistent fins ara, és, a més, la més participativa de les que compta la població, perquè unes 300 persones han col·laborat en la seva elaboració.

Segons l’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells, el document no emfatitza prohibicions, sancions o limitacions, que hi són, però sense ser-ne l’objectiu, sinó que regula els comportaments incívics o insolidaris per evitar que es repeteixin. Segons Balcells, «Davant d’actituds incíviques, la resposta serà socioeducativa, prioritzant actuacions preventives, educadores i reparadores, destinades a concebre el respecte pels drets dels altres.» En el mateix acte es va aprovar també l’ordenança de la tinença responsable i protecció dels animals, que ha d’ajudar al benestar de les mascotes, el gaudi dels seus propietaris i el respecte als veïns que no en tenen.

Xarxa d’alcaldes per la Pau

En el mateix Ple, el Palau d’Anglesola va sumar-se a la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, una entitat formada per 200 municipis que treballa en la promoció de la cultura de pau per fer dels pobles espais de llibertat, convivència i cohesió social. La xarxa forma part de Mayors for Peace, formada el 1982 i que actualment compta amb 8000 pobles i ciutats de 165 països d’arreu del món.

Per Nadal, consum Local

D’altra banda, aquestes festes els comerços palauanglesolins entreguen un val als clients. Amb tres vals d’establiments diferents, l’Ajuntament obsequia amb una ponsètia i una bossa de promoció. El regal, ben valorat per comerciants i veïns, es recull a la Biblioteca Josep Pont i Gol.

El grup de voluntariat que durant els mesos de març, abril i maig es va organitzar per portar aliments i medicaments a totes les llars que ho necessitaven, ha tornat a activar-se per regalar una postal de Nadal a les mateixes cases on hi viuen, sobretot, les persones més grans de la vila. Un gest càlid enmig d’aquestes festes que viurem en més intimitat que mai.

Altres activitats

Arbre dels desitjos, taller d’estels, casal d’estiu… I davant les limitacions presencial d’enguany, aprofitem per omplir de vida les xarxes. La revista Avenç recull imatges de pessebres i arbres del Palau d’Anglesola, i el canal YouTube va retransmetre els Pastorets el dia de Sant Esteve (es pot veure aquí) i un concert de nadales d’artistes locals, el 2 de gener.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any