El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat el Centre de Serveis i Consultori Mèdic de Fondarella. Reñé ha volgut destacar que es tracta d’un edifici “integral, que el que pretén és donar un servei de qualitat als veïns i veïnes de Fondarella”.

En l’acte hi han estat presents la corporació municipal, de la que Reñé en és l’alcalde, diferents alcaldes de la zona, i el metge i la infermera que són al capdavant del centre mèdic, Josep M. Garcia i Maricel Ortiz, respectivament.

El president de la Diputació ha dit que el nou equipament vol donar resposta a les necessitats de la població i fer-ho amb serveis de qualitat i de proximitat és el que s’ha prioritzat i tingut en compte a l’hora d’aixecar aquest edifici que contempla elements “de qualsevol mena, com ara menjador, bugaderia, fisioteràpia, atenció personalitzada, neteja i higiene personal, etc.”.

Amb tot plegat, s’aconseguirà, segons Reñé, “que la gent pugui rebre aquesta atenció al seu poble i que no el deixi fins que no sigui irremissible per un nivell d’atenció que des d’aquí no li podem donar”,

El president de la Diputació ha precisat que el dispensari mèdic ha estat finançat a través dels fons de la Diputació dins la partida destinada a les aportacions per als dispensaris municipals, i la resta mitjançant un pla d’obres de la Generalitat de l’any 2012 i d’aportacions municipals.

Posteriorment, s’ha fet una visita a les instal·lacions i un aperitiu popular al jardí d’aquest nou equipament, que està situat al carrer Mossèn Jesús Huguet de la localitat, en un edifici de nova construcció ubicat davant del complex esportiu i que inclou altres equipaments al servei de la població. Desenes de consistoris, entre ells el de Fondarella, han rebut en els darrers anys una subvenció de la Diputació de Lleida per tal d’assumir les despeses de remodelació de consultoris mèdics locals, els quals havien quedat obsolets o mancats d’espai suficient per cobrir les necessitats d’atenció primària a la població.