El Mascançà inicia un projecte per atansar el patrimoni del Pla d’Urgell als estudiants

  • El dirigiran les mestres Raquel Pueyo i Jordina Solsona

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa
31.12.2019 - 08:01
Actualització: 31.12.2019 - 09:01

El Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà ha iniciat els treballs per atansar el patrimoni als estudiants de la comarca. Es tracta del «Projecte educatiu sobre el patrimoni cultural de la comarca del Pla d’Urgell», que s’ha de desenvolupar en tres anys i on s’ha de crear material didàctic a partir del patrimoni cultural comarcal.

Aquest material ha de posar en relació el patrimoni amb el currículum educatiu de les diferents etapes. I s’inspirarà amb els rastres materials (arquitectura, art, objectes relacionats amb el treball, etc.) o documentació recollida a partir de la memòria oral (costums, festes, pràctiques, etc.). També té previst incorporar aportacions de les generacions nouvingudes instal·lades a la comarca. D’entrada es preveu que el material elaborat sigui un material de suport a mestres i professorat. El projecte va dirigit a infants i joves de 3 a 16 anys, però també ofereix possibilitats per al públic d’educació no formal o iniciatives de caire cultural.

Al capdavant del projecte hi ha Jordina Solsona i Raquel Pueyo, mestres d’infantil i membres de Mascançà, i que ja fa un temps que estan accions prèvies. Compten amb el suport del pedagog Jaume Suau, el mestre Ton Solé i del director del departament de Didàctiques Específiques de la Universitat de Lleida, Moisés Selfa. Tots ells membres de l’entitat. A més a més, compta amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics del Pla d’Urgell. Mascançà ha obtingut finançament de l’Institut Ramon Muntaner i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (Diputació de Lleida).

Tres anys

El projecte durarà tres anys i es realitzarà per fases. Així es preveu que el primer any es desenvoluparà tota la recerca documental, el segon any el disseny didàctic i el darrer l’elaboració del material. Té com a objectiu desenvolupar un sentiment de pertinença, el compromís i implicació d’infants i joves amb la comarca, així com apropar, entendre, analitzar i valorar l’entorn patrimonial. El projecte és un dels més ambiciosos del Centre de Recerques pel seu abast.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any