Des de fa 3 anys, membres d’ACUDAM fan realitat el projecte «Equipo Ja». Es tracta d’una actuació musical on els seus intèrprets, a través de diferents instruments musicals i la narració d’un conte, realitzen «una actuació única i amb molt de valor afegit». Divendres van fer la darrera representació a l’escola Mare de Déu de l’Horta d’Ivars d’Urgell.

Així, els alumnes de l’escola van poder interactuar amb els músics d’ACUDAM en aquest projecte musical «que suma capacitats i alhora, permet educar en valors als alumnes dels col·legis de la comarca i del territori lleidatà» segons la mateixa entitat. El projecte ha anat evolucionat, actualment són 9 les persones que surten a compartir històries amb sons, amb música, històries que intentem que siguin interactives, participades, on el públic també s’implica, de forma que es veuen en un context semblant on cadascú ofereix el que sap. Tot plegat és el fruit d’una experiència pilot que es va iniciar a ACUDAM ara fa 10 anys, per part de Pep Perelló i Esther Temprado.

Igualtat entre les persones

Durant els darrers anys s’ha preparat la història “Per l’instrument més important de l’orquestra” que s’ha portat a escoles, biblioteques, instituts, fins i tot a un casal de la tercera edat. El missatge que pretén enviar l’obra és la igualtat entre les persones, en que «tots/es tenim diferents capacitats i tots/es podem ser agents actius participant i aportant a la societat».

Des d’ACUDAM també expliquen que amb aquest projecte volen «apropar la nostra realitat a l’alumnat i que prenguin consciència que tota persona té unes capacitats determinades, oferint una visió normalitzadora des de la diversitat i el respecte».

Al mateix temps, des de l’entitat consideren que «Per nosaltres és una eina que ens permet arribar a un públic que d’altra manera no seria possible. Tenim idees al cap, sols hem de posar-les en ordre, ja que la música és un bon mitjà per compartir competències, il·lusions i somnis».