El Consorci de l’Estany aprova dos projectes per millorar els serveis que s’ofereixen als visitants

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa/Fotografia: ANC Pla d’Urgell
19.11.2020 - 09:01
Actualització: 19.11.2020 - 10:01

El Consell General del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha aprovat dos projectes que millorant l’ús lúdic d’aquest entorn natural del Pla d’Urgell. D’una banda, es tracta de l’adequació d’un espai gastronòmic i de divulgació de natura a la primera planta de l’edifici de Cal Sinén; i, per altra banda, de la millora de les àrees recreatives a les zones d’estacionament i a la mateixa masia de Cal Sinén.

Concretament, s’hi incorporaran jocs i tirolines, nou mobiliari d’ús públic i elements que embelleixin les zones de contenidors. En relació amb l’actuació a l’edifici de Cal Sinén, el projecte preveu l’equipament necessari per poder fer actes de divulgació de natura, un espai gastronòmic, activitats culturals, una zona de lectura…, així com un despatx per a usos administratius. Ambdues actuacions suposen una inversió superior als 149.000 euros en el seu conjunt i, en el cas de la millora dels accessos, estan incloses dins del projecte Ponent Actiu, que gestiona la Diputació de Lleida amb finançament europeu a través dels fons FEDER; mentre que l’adequació de l’espai gastronòmic té finançament dels ajuts LEADER.

Aquestes aprovacions són fruit de les reunions del Consell General del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana celebrades els dies 6 i 13 de novembre telemàticament. Entre altres punts, en destaca l’aprovació del projecte de pressupost per al 2021 amb una consignació de 445.937,23 euros i de les bases per al concurs públic d’una plaça de direcció d’aquest espai natural, en les quals es requereix títol de grau o llicenciatura de ciències ambientals, biologia, enginyeria agrària o enginyeria forestal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any