El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha elogiat la Mollerussa Drone Party en dir que s’està convertint en “el Montmeló dels drones” i ha afegit que Mollerussa “està sent i caminant cap a esdevenir la capital de les curses de drones de carreres a Catalunya”.

Ho ha fet en la seva visita, dissabte al matí, al certamen de la capital del Pla d’Urgell, on el conseller ha valorat la “bona tasca” que s’està desenvolupant des del municipi “perquè l’important de tot plegat és el que hi ha darrere”, en referència a la part de tècnics, enginyers i indústria que comporten aquestes curses “i que donen riquesa a un territori”. “Que això es faci des de les comarques de Lleida, on a més els drones són i poder ser molt importants en el futur de la indústria agroalimentària, crec que és una bona línia de treball per fer d’aquest territori, un territori que potencia una indústria emergent per al nostre país”, ha agregat.

Referent

El conseller de Polítiques Digitals ha visitat la IV Mollerussa Drone Party, un certamen que ha obert amb 200 participants inscrits, xifra que suposa un nou rècord i que constata el creixement de l’esdeveniment i el consolida com a lloc de referència per al sector dels drones de carreres no només de Catalunya sinó també a nivell europeu.

En aquesta línia s’ha expressat l’alcalde de la ciutat i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, que ha destacat del certamen la combinació d’una part lúdica i de lleure tecnològic amb una altra de competitiva, arribant-se amb aquesta última a posicionar-se i singularitzar-se com a lloc de trobada d’àmbit internacional.

Solsona ha mostrat la seva satisfacció amb l’evolució de la Mollerussa Drone Party, un certamen pioner que consolida també l’aliança de Fira de Mollerussa amb la firma DDC a nivell organitzatiu. “De cara al futur sentirem parlar molt de les carreres de drones i aquí és on va començar tot”, ha afegit l’alcalde, que ha aprofitat per agrair la col·laboració de l’associació Mollerussa Lan Party.

La Mollerussa Drone Party romandrà oberta fins diumenge al migdia. Quan es disputaran les finals (així com les semifinals durant el matí).

Entre les novetats d’enguany està el desenvolupament de la primera cursa oficial del I Campionat de Catalunya de Drones de Carreres, al qual participaran 140 pilots dels 200 participants inscrits a la IV Mollerussa Drone Party.

El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, ha estat l’encarregat de fer públiques les dades de participació d’enguany, destacant d’elles la procedència dels pilots, sis d’ells de França, i l’àmplia franja d’edat dels participants.

A més de l’alcalde i el director de l’ens firal, han acompanyat al conseller en el recorregut diverses autoritats locals i territorials, a més de representants de la firma coorganitzadora DDC i de l’associació Mollerussa Lan Party.

Més novetats

Recordar que altre de les novetats d’enguany és precisament la millora de les instal·lacions perquè els visitants puguin visualitzar l’esdeveniment amb més comoditat. Amb aquesta finalitat s’han instal·lat grades així com una pantalla més gran, disposant també de comentaristes.

La MDP Kids, on els més joves poden pilotar un drone, o la zona de simuladors, són altres de les novetats d’enguany.

La Mollerussa Drone Party està coorganitzada per la firma DDC i la Fira de Mollerussa. El certamen compta a més amb la col·laboració de l’associació Mollerussa Lan Party i el suport de la Federació Aèria Catalana, així com amb diversos patrocinadors.

Pel que fa a l’entrada es manté el preu de 2 euros, si bé enguany com a novetat i amb la voluntat de promocionar aquest esport, l’entrada serà gratuïta per als esportistes federats que mostrin el seu carnet.