El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha dit que la voluntat del seu departament és que la futura Àrea Bàsica Policial (ABP) del Pla d’Urgell-Garrigues estigui prevista ja en el pressupost de la Generalitat de 2018. Ha indicat que aquesta setmana mateix tècnics de la seva conselleria ja s’han desplaçat als terrenys on s’ha d’ubicar, a la zona de la carretera de Linyola al costat del Parc de Bombers per tal de començar a “prendre mides” per treballar en el projecte d’aquest nou equipament.

Jané ha fet aquestes declaracions en a el marc del Dia de la Comarca en el qual l’Ajuntament de Mollerussa exerceix de capital i homenatja a la resta de municipis del Pla d’Urgell amb motiu de la celebració de la 145 Fira de Sant Josep, la qual ha estat visitada per tota la comitiva un cop finalitzat l’acte oficial.

Entorn segur

El conseller ha indicat també que aquest nou equipament, que s’ha de construir en un terreny de 8.800 metres quadrats, donarà servei a les dues comarques i en “reforçarà la seguretat que ja és molta”. En aquest sentit, ha indicat, parlant del Pla d’Urgell, que es tracta d’un “entorn segur” amb un dels índex més baixos de fets delictius per cada mil habitants, que se situa en 38,6 mentre que la mitjana de Catalunya és de 64,8.

Jané, que ha tingut paraules d’elogi a la Fira de Sant Josep la qual ha qualificat com una de les millors fires del sector, clarament consolidada i un amb un alt dinamisme, ha fet també un oferiment a tots els alcalde del Pla d’Urgell per tal que comptin amb el seu departament per qualsevol necessitat que tinguin. Així mateix també s’ha referit al repte que té actualment el país i que va en una doble direcció: “fer que el país funcioni i donar veu a tots els seus ciutadans, pensin com pensi, per decidir-ne el futur”.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha recordat que el Pla d’Urgell és una comarca volguda i sentida i “no s’entendria el dia a dia municipal sense l’aglutinador que és la comarca del Pla d’Urgell”. També ha agraït a la conselleria d’Interior el fet que hagi considerat d’ “importància estratègica pel govern del país” la construcció de la futura ABP Pla d’Urgell-Garrigues, ja que reforçarà la seguretat del territori.

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep Maria Huguet, per la seva banda, ha reclamat a la conselleria que es tingui en compte als consells comarcals en la redacció de la llei de Governs Locals ja que des d’aquests ens s’assumeixen molts dels serveis que es donen als municipis, en especial a les poblacions amb menys habitants per a les quals ha demanat “respecte” per seguir existint. Ha reivindicat l’eficàcia dels consells comarcals i ha insistit en la necessitat de treballar per millorar-ne el finançament.

Una reivindicació a la qual s’ha sumat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el qual ha afirmat que “cal una llei d’Hisendes Locals adequada” que acompanyi la nova llei de Governs Locals. En aquest sentit, també s’ha felicitat del fet que la llei ARSAL, que ha qualificat “d’agressió directa a l’autonomia municipal”, no hagi evolucionat i ha desitjat que “el sentit comú s’imposi i el Congrés de Diputats l’acabi derogant”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]