El Consell Comarcal engega el Pla de Reactivació Socioeconòmica del Pla d’Urgell

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa/Foto: Consell Comarcal del Pla d’Urgell
26.01.2021 - 07:52
Actualització: 26.01.2021 - 08:52

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha posat en marxa un Pla de Reactivació Socioeconòmica (PRS) mitjançant una reunió virtual que ha aplegat prop de 40 persones, representants dels diferents sectors productius, sindicats, món local i del teixit associatiu de la comarca.

La reunió que es va dur a terme el dimecres 20, tenia com a principal objectiu presentar el PRS a les persones assistents i iniciar un procés de reflexió conjunta i concertada per dissenyar una estratègia i un model de territori capaços de fer front als principals reptes de la comarca, derivats de la situació de pandèmia actual. En aquesta trobada es van assentar les bases per la col·laboració i cooperació publico-privada en el marc de l’elaboració del PRS i es va fer un primer recull de les principals línies de treball del pla.

Pel que fa al PRS, és un instrument de planificació i execució previst en el Decret Llei 16/2020, de 5 de maig, que ha de permetre, des de l’àmbit local i de manera concertada, identificar les actuacions necessàries i http://www.plaurgell.cat/econòmica, urgents per pal·liar l’impacte socioeconòmic que han tingut les mesures preventives i de contenció derivades de la Covid-19. També per millorar la situació d’ocupabilitat de les persones, així com reactivar l’activitat productiva de les empreses. En el cas del Pla d’Urgell, es contempla que, a més, pugui esdevenir una eina que permeti la creació d’ocupació de qualitat i formació dels treballadors, establir un model econòmic responsable socialment i mediambiental i impulsar la transició energètica i el procés de transformació digital de l’economia i la societat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any