La sisena participació de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa en el «Biblioteques amb DO-Lletres i vins» comptarà de nou amb la col·laboració dels cellers propietat o participats de Tomàs Cusiné i amb especial protagonisme del Castell del Remei, que obrirà i tancarà la programació mostrant espais fins ara tancats al públic com la Sala del Mirall.

Ho ha explicat el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, els responsables de la Biblioteca Comarcal, Diana Solé i Josep Miquel Varea, i la responsable de Comunicació dels cellers de Tomàs Cusiné (Castell del Remei, Tomàs Cusiné, Cèrvoles i Cara Nord), Mireia González, en la presentaació d’un programa que, abanda de la varietat de temàtiques, val a dir també que enguany el cicle suma un atractiu més. En aquest cas és la descoberta del patrimoni ja que la primera i la última de les 5 activitats programades tindran lloc al Castell del Remei i permetran als assistents conèixer de prop, en el primer cas, la Sala Gran de Bótes del celler i, en el segon, el Saló del Mirall de l’edificació del castell així com també altres dependències del mateix a través d’una visita guiada, segons ha explicat Mireia González, qui ha destacat les bones sinergies amb la Biblioteca pel que fa a la difusió de la cultura del vi i el patrimoni.

Programa

La primera de les activitats tindrà lloc el dijous, 8, amb la presentació del llibre «Reinas de Copas», de Zoltan Nagy, un llibre que s’endinsa en la biografia de 50 enòlogues i el vi que millor les representa, enòlogues entre les que hi figura la cap de producció del Celler Tomàs Cusiné, Gemma Plaza, que serà present en l’acte juntament amb l’autor del llibre. L’acte es farà a les vuit del vespre al Castell del Remei i inclourà també un recorregut pel celler i una degustació de vins per gentilesa del Celler Tomàs Cusiné.

Futbol

El futbol serà el protagonista de la segona activitat programada: la presentació del llibre Futbolística. Històries de clubs políticament singulars, de Ramon Usall. En ell, l’autor explica, amb anècdotes i dades curioses, els vincles entre el futbol, el poder i la política a través de històries com la del president comunista republicà del Reial Madrid durant la Segona República, Antonio Ortega, que va acabar executat al garrot vil el 15 de juliol de 1939. La presentació es farà dijous dia 15 a les 8 del vespre a la biblioteca i anirà acompanyada de la degustació de 5 vins per gentilesa de Cara Nord Celler.

Pels més joves

També els més petits tindrà el seu racó en el cicle amb un taller a càrrec de Solaç amb el que es construiran estalvis amb taps d’ampolles de vi. Serà dimecres 21 a les sis de la tarda a la biblioteca i cal que els interessats a participar-hi s’hi inscriguin prèviament.

Òpera

L’òpera posarà el punt i final al cicle. Dijous 22 a les vuit del vespre tindrà lloc a la biblioteca la xerrada Òpera i vins. Gran reserva de l’òpera, a càrrec del músic i periodista David Puertas que versarà sobre el paper del vi en la història d’aquest gènera musical. La xerrada anirà acompanyada de la degustació i les notes de tres vins gentilesa de Cérvoles Celler. La cloenda serà divendres 23 de febrer a les vuit del vespre al Saló del Mirall del Castell del Remei amb un concert d’àries, a càrrec de la soprano Eva Ruiz i la pianista Marta Mesalles, i una degustació de vins per gentilesa de Castell del Remei. Per participar en aquesta activitat caldrà inscriure’s prèviament.