https://imatges.vilaweb.cat/mollerussa/wp-content/uploads/2018/09/vw.castell-remei.18.08.28.verema-01172858.jpg

La verema de la varietat Sauvignon Blanc van engegar dimarts la campanya de recollida de raïm del Castell del Remei que es preveu s’allargarà fins a final d’octubre.

Segons els responsables del celler, aquesta collita es preveu molt positiva, tant pel que fa a la qualitat com a la quantitat, degut a les abundoses pluges de la primavera i la sufocant calor estival.

La d’enguany serà la trenta-quatrena collita del cellerer Tomàs Cusiné que sempre comença al Castell del Remei la verema dels cellers del seu grup per les altes temperatures que afecten més la plana que les parcel·les de muntanya que l’elaborador té a Les Garrigues.

Més d’un milió de quilos de raïm

Un volum total d’1.100.000 quilos és la recollida prevista entre els cellers Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Cérvoles -pertanyents a la DO Costers del Segre- i Cara Nord -DO Conca de Barberà-, que es presenta molt sanejada i d’elevada qualitat.

Una vintena de varietats donaran lloc a més de trenta vins que s’elaboraran amb els fruits de les vinyes per a cadascun dels cellers, segons les característiques pròpies de cada zona, i que s’exportaran a més de quaranta països dels cinc continents.