Un total de 60 alumnes de sis centres de Formació Professional de les comarques de Ponent participaran el dijous, 28, en el II Campament d’Innovació i Emprenedoria de Lleida que es farà al Teatre L’Amistat de Mollerussa . Durant la trobada hauran de resoldre un repte emprenedor per a la ciutat de Mollerussa proposat des del mateix consistori, que és col·laborador de l’esdeveniment.

Ho han explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la regidora d’Ensenyament, Mònica Segués i l’assessor del consistori de l’àmbit d’emprenedoria, Esteve Aymerich, i els professors Ismael Montoro i Paula Pena, de La Salle, i la Carme Tolosa, de l’Institut Mollerussa, que són els dos centres de la ciutat que participen en el campament.

L’alcalde ha indicat que Mollerussa aposta per l’emprenedoria, l’educació i la innovació a través d’aquest campament i amb l’objectiu que la solució guanyadora del repte pugui ser usada en el marc de la ciutat per tal que l’alumnat participant vegi recollit el seu esforç des de l’administració.

La iniciativa va començar el curs passat a la ciutat de Lleida amb 5 centres que formen part de la Xarxa d’Emprenedoria del Departament d’Educació i enguany l’Institut Mollerussa se suma als altres que ja hi van participar i que són La Salle Mollerussa, Ilerna, Institut Torrevicens, La Caparella i l’Escola del Treball.

Repte

Per tal de resoldre el repte proposat, els alumnes, tots ells de cicles formatius de Grau Superior, s’organitzaran per grups de sis alumnes, un de cada centre educatiu en els quals han cursat l’assignatura Empresa i Iniciativa Emprenedora que els donarà les eines per afrontar la proposta. Per dissenyar la solució caldrà utilitzar el model Canvas per a la gestió estratègica i posteriorment preparar la defensa i presentació a través de la tècnica de l’Elevator Pitch.

Jurat

Les 10 propostes presentades seran avaluades per un jurat format per l’empresari Josep Maria Pujol, de Prefabricats Pujol, un responsable de l’empresa Xtratègics, l’arquitecta tècnica, Esther Gatnau, la regidora d’Ensenyament, Mònica Segués i un tècnic del departament d’Educació a Lleida. Els premis estan patrocinats per l’Ajuntament de Mollerussa, BonÀrea, Agrupa, Transports Argelich, Euroreclams i Oficentre.