Una quinzena de joves de 14 a 17 anys i de diversos indrets de Catalunya estan participant aquests dies en el Camp de Treball de Linyola marcant una ruta que surt i arriba al poble passant pel Bosquet i la Séquia del Poble.

Segons ha explicat un dels monitors del camp, Marcel Urgell, s’ha «desforestat un antic abocador» on es vol fer una zona endreçada i conscienciar a la gent de no abocar-hi runa com puntualment encara es fa. També ha explicat que es farà un pont per damunt de la Sèquia del Poble que permetrà passar-lo i acabar de fer la ruta.

Una ruta que comptarà amb tanques en els llocs que calgui fetes amb les canyes que s’han tallat per netejar l’indret, segon ha dit una altra monitora, Cristina Guerrero. També ha explicat que s’estan fent bancs amb palets de fusta que es distribuiran pels 5 quilòmetres de la nova ruta.

Per la seva part, el regidor d’Urbanisme i mobilitat, entorn i seguretat ciutadana, Òscar Camí, ha explicat que el joves fan estada a la sala Pau Casals, participants al matí al camp de treball i a la tarda van a les piscines i pel seu lleure. També ha destacat la participació dles joves en actes locals com la col·laboració que van fer en la darrera caminada nocturna. Camí ha visita el camp de treball en representació de l’alcalde Àlex Mases que tot just, estava participant en le clavat dels pals que han de servar les senyalitzacions de la ruta.

Aquestes explicacions s’han fet durant la visita de la Coordinadora de territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas, que ha destacat els valors de col·laboració, altruisme…així com les noves amistat que generen els camps de treball. El de Linyola és l’únic que del Pla d’Urgell i un dels «15 de la demarcació de Lleida» on es recupera vies verdes, es fa senyalització… entre altres activitats.

El Camp de Treball de Linyola, que promou Joventut, està organitzat per Equàlia de l’Associació Alba de Tàrrega i és el segon que s’hi fa, després del de l’any passat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]