Mollerussa va generar al 2017 un total de 6.493 tones de residus, una xifra que suposa un increment del 5,8% respecte a l’any anterior motivat per l’augment de la recollida de selectiva (un 6,05% més) però també del rebuig (un 5,6% més). També ha augmentat la presència d’impropis en orgànica i envasos lleugers.

Són dades de la memòria que elabora el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, ens que presta el servei a l’ajuntament de la capital, i on es destaca que, per primera vegada, Mollerussa se situa en un índex de recollida selectiva bruta del 41,71% que permet superar la mitjana catalana que al 2016 era del 38,5%. Així, en concret, cada habitant va generar una mitjana de 1,22 quilos diaris, sent la ràtio més alta dels darrers tres anys tot i que és més baixa que la catalana de l’any 2016 que va ser de 1,36 quilos.

Recollida selectiva

Pel que fa la recollida selectiva, les fraccions que han vist un increment més notable han estat les de l’orgànica (14,4%) i la d’envasos lleugers (7,4%) al mateix temps que cal destacar també l’augment de recollida registrat a la deixalleria així com també en altres tipus de recollida com la del cartró i paper comercial porta a porta (66,3 tones, que suposa un 11,3% més), la de voluminosos en serveis especials (22 tones en 162 serveis, que significa un increment del 22,7%) i la de l’oli vegetal usat (1,9 tones en 6 contenidors, que vol dir un 11,6 més).

Deixalleria

Pel que fa a la deixalleria fixa, cal destacar que va ser visitada per 5.222 usuaris que van permetre recollir 989 tones de residus, dels quals un 82% han estat recuperables mentre que la resta són rebuig. Pel que fa a la deixalleria mòbil, la van utilitzar 107 usuaris que hi van dipositar 2,20 tones de residus.

Impropis

Una altra de les dades que posa de manifest la memòria del servei és la qualitat de la recollida selectiva en la qual es detecta un lleu increment del percentatge d’impropis, és a dir, el percentatge de materials que no corresponen a la fracció recollida, en concret a l’orgànica (11,32) i als envasos lleugers (34,9%).

La memòria també dóna dades sobre altres recollides com la de piles en contenidors especials, que s’ha mantingut amb quasi una tona, o la de roba usada, que ha registrat un augment del 1,23% recollint 35,4 tones a través de 14 contenidors.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb