L’autora xativina (establerta a València) Consol Martínez Bella (Llanera de Ranes, 1966) ha guanyat el XXI Premi de Poesia Maria Mercè Marçal amb el poemari «Ingravideses». L’escriptora ha recollit el premi en un sopar literari amb la presència de la consellera Laura Borràs. En el mateix s’ha fet un reconeixement al també escriptor Jordi Pàmias, membre del jurat des de l’inici del premi. Enguany s’havien presentat 90 obres a concurs, rècord de participació del premi.

Tant Consol Martínez com Àngels Marzo, secretari del jurat, han coincidit en que es tracta d’una obra intimista amb uns poemes que conviden a reflexionar, a pensar.

El sopar literari, que ha reunit més de 400 persones al restaurant Resquitx de Golmés, ha comptat amb la participació de l’Escola El Carme de Mollerussa, que ha acompanyat als assistents amb la lectura d’una selecció de poemes de l’últim llibre publicat del Premi de Poesia i Il·lustració el Sol del Pla.

El Premi de Poesia M.M.Marçal, que convoca el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, està dotat amb 3.000 euros, corresponent als drets de la primera edició de l’obra, que publicarà Pagès Editors dins de la col·lecció La Suda.

Els membres del jurat del XXI Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, a més dels esmentats, són Joan Cornudella, Ramon Rubinat i Jaume Pont.