Cal Sinén centra les millores aprovades pel Consorci de l’Estany per l’any vinent

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa
21.12.2017 - 08:55
Actualització: 21.12.2017 - 09:55

VilaWeb
VilaWeb
J.Reñé i J.Trull
Cal Sinén

El projecte de museització del Centre d’Interpretació de Cal Sinén ha sortit a licitació després que s’hagi aprovat en la reunió del Consell General del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana de dimecres. En la mateixa reunió també s’han aprovat important actuacions pel 2018 com la construcció d’un bar i zona de servei al visitant així com un sistema de geotèrmia (tot dins Cal Sinén) i la creació d’una zona d’aparcament permanent a prop de l’edifici. Tot plegat suposarà una inversió de 147.000 euros.

Ho ha explicat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, acompanyat del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, a la sortida de la reunió i on ha destacat que Cal Sinén esdevindrà l’element de referència d’una instal·lació que, amb totes les millores que s’introduiran, acabarà presentant “una oferta de servei de molta qualitat”.

Museització

Pel que fa al projecte de museïtzació, Reñé ha dit que aquesta intervenció suposarà una inversió de 50.000 euros i es materialitzarà en accions de “disseny, d’audiovisuals i d’ubicació d’elements als servei dels visitants, que d’aquesta manera podran tenir al seu abast tota la informació que fa referència a l’Estany, tant la referent a la seva història com a la gestió mediambiental, així com a la seva recuperació”. El projecte afecta la planta baixa de l’edifici de Cal Sinén i s’espera que estigui llest a la primavera del 2018.

Geotèrmia

El president de la Diputació també ha explicat que s’ha dut a terme una proposta d’adjudicació de treballs de geotèrmia i dels acabats de l’obra de Cal Sinén, amb un pressupost de 37.000 euros, que serviran per dotar l’edifici de l’adequació oportuna en aquest sentit, com també pel que fa als capítols del respecte ambiental i de l’eficiència energètica. Aquesta partida es finançarà amb el propi pressupost del Consorci, amb recursos de les modificacions de crèdit i amb una subvenció provinent del Pla de Foment de Turisme. El termini d’execució d’aquesta actuació està marcat també per a la primavera vinent.

Bar-zona de serveis-socials

Tot plegat condueix, doncs, a una “consolidació” del Centre d’Interpretació de Cal Sinén com a “element de referència” de l’Estany, per donar “un servei d’alta qualitat per tal que tots els visitants puguin saber el que històricament havia estat l’Estany d’Ivars i Vila-sana, i també el que ha estat en aquests darrers anys la seva recuperació, en què ha estat un projecte d’èxit”, com ho demostren els 40.000 visitants que ha rebut aquest any. En paraules semblant s’ha expressat Joan Trull, que ha destacat també la importància d’ampliar l’oferta al visitant.

El repte és, doncs, d’oferir més informació i més serveis, i en aquest sentit s’emmarca també l’actuació que es vol dur a terme a la primera planta, que en aquest moment és un espai diàfan, i que consistirà en adequar-la per ubicar-hi un bar-zona de servei d’atenció i acollida per als visitants. Aquesta actuació es farà també abans de l’estiu i té un pressupost de 60.000 euros que es finançaran des de la Diputació de Lleida.

Aparcament

Finalment, i també dins el Pla de Foment Turístic, concretament dins el projecte Ponent Actiu que impulsa la Diputació, hi ha diverses actuacions a fer a l’Estany d’Ivars, entre les quals hi figura l’adequació d’un espai d’aparcament a l’entorn de Cal Sinén, en unes finques contigües, una actuació que també s’espera que estigui a punt per a l’estiu del 2018, tot i que potser no amb la seva aparença definitiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes