La 146a Fira de Sant Josep de Mollerussa ha tancat amb unes dades que mantenen xifres similars a les dels darrers anys i que surten a partir de les enquestes fetes als 280 expositors d’una fira de 4 dies i on el temps ha tingut protagonisme puntualment.

Encara que sense arribar a les de l’any passat els diferents apartats donen uns resultats que, des de la Fira de Mollerussa, valoren de manera positiva. Així, en el de les firmes participants en general han afirmat haver complert o superat les seves expectatives com a expositors la xifra és del 58% (65% l’any passat) amb sectors, però, que igualen l’any passat com Pavellons Firals o Saló de l’Automòbil. De fet aquest darrer espai és dels que ha mostrat més satisfacció també en l’organització de la Fira, amb un 94%, per damunt de la mitjana d’enguany 87% (i fins i tot l’any passat, 91%).

Un altre apartat que es un bon indicador és la intenció de tornar a la Fira que es situa al 78% (80% l’any passat).

Les dades les ha donat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha incidit en el fet que enguany el 48% dels expositors que hi eren a la fira hi participen des de fa més de 10 anys, la qual cosa, ha afegit, vol dir que “no només veuen en la fira una oportunitat” sinó també “necessària per al seu negoci”.

D’altra banda, la 146 Fira de Sant Josep de Mollerussa ha tancat aquesta tarda amb un registre de 170.000 visitants durant els quatre dies i malgrat les inclemències meteorològiques.

Aparador de la innovació tecnològica aplicada a la maquinària agrícola

Una de les novetats d’aquest any, i a la qual s’ha referit també el president de Fira Mollerussa, ha estat la forta presència de maquinària agrícola presentada a concurs. Així, mentre que en edicions anteriors s’hi acostumaven a presentar entre 5 i 8 màquines, enguany s’ha comptat amb un total de 12. És per aquesta raó que Solsona ha aprofitat per reivindicar la fira com “l’aparador de la innovació tecnològica aplicada a la maquinària agrícola”.

Enguany, en el marc de la Fira de Sant Josep, també s’han celebrat un total de 12 jornades tècniques, que han acollit al voltant de 1.300 professionals del sector. En aquest sentit, Solsona ha destacat que diverses jornades han fet patent “la manca d’interlocució directa que tenim els agricultors catalans davant les institucions europees”, malgrat tenir competències exclusives en agricultura, “ja que no podem anar a Europa sense la intermediació del Ministeri”. És per aquesta raó que l’alcalde de Mollerussa ha destacat la necessitat de tenir “una mentalitat d’Estat català”.

Solsona ha finalitzat la seva intervenció lamentant “l’excepcionalitat institucional” que ha marcat aquesta 146a Fira de Sant Josep.

Cloenda

Les xifres s’han donat durant l’acte de cloenda que ha presidit l’eurodiputat Ramon Tremosa, qui ha destacat la força de l’economia catalana, que “està creixent per sobre de l’economia espanyola i de la mitjana europea, amb molt de dinamisme”. L’eurodiputat i economista català també ha fet una al·lusió a l’actualitat política, lamentant una situació en què “la coalició que podria formar govern al país amb un 48% dels vots no pot fer-ho perquè malauradament tenim líders a la presó i a l’exili”, i ha destacat que “la manca de govern no és responsabilitat de la part catalana, que fa el que pot en unes condicions totalment anòmales”. Malgrat tot això, Tremosa ha finalitzat la seva intervenció assegurant que aquest context polític “no perjudica l’economia catalana com alguns voldrien”.