L’emperador Vespasià, pels volts de l’any 79, va organitzar uns jocs que van durar vora cent dies, i que es coneixen com la primera cortina de fum per tal de calmar el poble en època de penúries i pestes. De vegades en l’actualitat governs ministres i presidents continuen optant per opcions semblants per tal de cridar l’atenció.

Aquest mes s’ha confirmat la presència de Chemical Brothers al Doctor Músic Festival a Ponent. Ens alegrem del rigor i la professionalitat amb la que treballen i consoliden un projecte amb temps i treball, però sobretot sentim enveja d’aquest rigor i el trobem a faltar, i ho dic per què els regidors d’Esquerra Republicana presents al patronat de la Fira de Mollerussa encara estem esperant les reunions que s’havien de fer i el seguiment constant del treball per tal de veure si podíem apostar per donar continuïtat al Festival Mollerussa Mon Amour.

Des de la nostra formació es va apostar per reconduir el desastre econòmic i el despropòsit que va suposar, acompanyant la proposta amb treball, rigor i sobretot temps per a poder donar continuïtat a una aposta del president de la Fira i de l’alcalde de Mollerussa Marc Solsona. Però la falta de les reunions compromeses, la desaparició de la partida al pressupost per al 2019 de Fira de Mollerussa i la desaparició del Mon Amour de la presentació de l’any Firal que, per cert no va comptar amb la invitació del Patronat, ens fa intuir doncs que han apostat per no dir res i deixar passar un temps fonamental, ja que estem en plena època de contractació dels promotors. A no ser que apostin per fer quelcom a última hora, que és desgraciadament el que va conduir al desastre que va suposar una despesa pels ciutadans de Mollerussa de més de 150.000 euros que, per descomptat, no comptaria amb el nostre suport.

Restem a l’espera d’algun tipus de comunicació per part de Fira de Mollerussa, la seva presidència o la seva direcció i ens quedem amb la variació de la frase que cridaven els gladiadors a l’arena del Colisseum. “Ave Caesar morituri te salutant qui” per la de “Ave Doctor Músic els que segur que desapareixerem et saludem i t’envege’m”.

Engelbert Montalà i Pla. Portaveu del Grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Mollerussa i conseller comarcal del Pla d’Urgell