Un avió d’Indian Airlines, amb destinació Nova Delhi i amb 178 passatgers a bord, fou segrestat a l’Afganistan la nit de Nadal de 1999. Entre els segrestats hi havia la mollerussenca Anna Lloret. La seva experiència és el fil de «Dues cicatrius», una novel·la de l’escriptor i periodista Ferran Grau.

En la presentació que es va fer a Mollerussa, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va destacar que el fet de relatar aquesta història i exposar-se públicament “és difícil i valent”, en referència a la protagonista del llibre però que, de ben segur, pot ajudar al lector a entendre millor determinades situacions i a descobrir-li “allò que no s’atreveix a preguntar a l’Anna”.

Per la seva part, l’Anna Lloret va confessar que la publicació del llibre ha estat una “experiència endreçadora” que li ha servit per tancar el cercle. La protagonista va explicar que els fets que va viure no li produeixen cap emoció que la trasbalsi sinó que va aprendre a col·locar el que va viure en el lloc que li correspon per poder tirar endavant. Així mateix, va aprofitar l’acte per agrair les mostres de suport de la ciutadania de Mollerussa durant els 8 dies que va durar el segrest i de les quals es va assabentar quan va ser alliberada.

L’autor, per la seva banda, va assegurar que la de l’Anna “ha estat la millor entrevista que he fet mai”. En aquest sentit, Ferran Grau va indicar que el llibre està construït amb la mecànica del periodista i va posar sobre la taula el fet que li va permetre descobrir que els 178 passatgers segrestats a l’avió van poder sortir a canvi de la llibertat, entre altres, de tres terroristes que posteriorment van provocar moltes morts, algunes de molt conegudes, en nom del jihadisme. En aquest sentit, segons l’autor, es pot dir que la història que novel·la és el preludi dels fets que van ocórrer dos anys després l’11 de setembre del 2001 a Estats Units.