ACUDAM promou l’Olivina, un projecte solidari per replantar les zones afectades pel foc de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa
08.07.2019 - 10:54
Actualització: 08.07.2019 - 12:54

ACUDAM ha engegat l’Olivina, l’olivera social i solidària, una proposta on qui vulgui, pugui fer una aportació que es convertirà en plançons d’olivera gratuïts pels afectats pel foc que va cremar part de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues

Així, ACUDAM vol col·laborar de forma solidària en la repoblació d’oliveres pels territoris que han patit el gran incendi de la setmana passada, aprofitant els vivers d’olivera del Centre Especial de Treball de l’entitat. Qui vulgui pot fer la comanda a les pàgines web de l’entitat del Pla d’Urgell, www.acudam.com i www.acudam.org .

La col·laboració o els diners de cada aportació solidària seran de 5 euros i equivaldran a una olivina. Això es traduirà en 2 o 3 oliveres reals, segons característiques demandades pels afectats. Tots els diners que es recaptin d’aquesta iniciativa solidària aniran íntegrament destinats a convertir-se en oliveres pels territoris anteriorment citats. Amb aquesta acció, ACUDAM es converteix en intermediari entre aquelles persones que volen col·laborar en la repoblació i les persones afectades pels incendis que han perdut les seves oliveres.

L’alcalde de La Torre de L’Espanyol i el nou president del Consell Comarcal de les Garrigues ja han mostrat la seva simpatia per aquesta iniciativa i la traslladaran aquest cap de setmana a la resta d’autoritats i grups de treball de les comarques afectades. Per la seva part, ACUDAM ha dit que es posa a la disposició de tots ells. Les aportacions es podran seguir des de les pàgines web de l’entitat.

Plançons

Pel que fa a la capacitat i característiques dels vivers de l’ACUDAM, el complex té una superfície 1,25 hectàrees. En total hi ha 6 túnels (espais on es realitza el cultiu del plançó) i poden albergar fins a 300.000 plançons de cria d’olivera. Es disposa de dues varietats d’oliver arbequí, la primera, amb certificat Irta (Clon IRTA i·18) i l’altra varietat, Estàndard originària de la zona de Tarragona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any