Acord per acabar d’enllestir Cal Sinén com a centre neuràlgic de l’Estany d’Ivars i Vila-sana

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa
15.03.2019 - 08:41
Actualització: 15.03.2019 - 09:41

VilaWeb
VilaWeb

Cal Sinén encara un seguit d’actuacions per a millorar com a centre neuràlgic de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, tant pel que fa a l’acollida de visitants (amb un aparcament de vehicles amb espai per autocaravanes) o com a Centre d’Interpretació de l’Estany.

Ho ha explicat la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, durant la visita que ha fet, dijous al matí, el Pla d’Urgell, on s’ha reunit amb el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles; amb representants del Consell Comarcal; del Consell d’Alcaldes i del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, al qual ha dut a terme una visita.

Consorci de l’Estany

A la seu del Consell Comarcal, Perelló ha presidit la reunió del Consell General del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana, a la qual, a més de Miralles, també han assistit el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull; la directora del Serveis Territorials a Lleida del departament de Territori i Sostenibilitat, Dolors Tella; l’alcaldessa d’Ivars d’Urgell, Montse Coma; l’alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà; l’alcalde de Bellvís, Joan Talarn, i el vicerector de la UdL, Albert Sorribas.

Espai indispensable

Perelló ha volgut destacar que l’Estany es troba davant d’una etapa que significa “una oportunitat” per a un espai que és “indispensable” i “una joia per a la plana de Lleida”. La presidenta ha fet especial incidència en tot allò referent als usos i a la promoció de l’espai i en el que això representarà “per a la dinamització i la sostenibilitat d’aquest espai”.

Millores d’accessibilitat

En aquest sentit, Perelló ha recordat que la Diputació ha dissenyat diferents actuacions incloses als ajuts comunitaris FEDER, un dels quals “anirà dirigit a millorar l’accessibilitat a Cal Sinén, el centre d’acollida de visitants i d’interpretació de l’Estany, que és un projecte cabdal en tot el conjunt”, perquè ofereix tot el relat del que ha estat la vida a la zona i també la història de la recuperació de l’Estany. Aquest darrer ajut europeu es destinarà, ha dit la presidenta de la Diputació, a dotar Cal Sinén amb elements com ara l’ascensor, la rampa d’accés a l’espai o l’increment de potència elèctrica, i més endavant l’aparcament, adaptat per rebre autocaravanes, tot plegat perquè sigui un espai de trobada “més confortable”. Can Sinén serà, a més, el punt de partida des d’on dinamitzar l’Estany mitjançant el turisme i altres activitats que s’incloguin en la nova redacció del Pla d’usos i gestió en el qual ja s’està treballant.

Per la seva part, Ferran Miralles ha destacat que es treballarà per millorar la renovació de l’aigua de l’estany, per augmentar-ne la seva qualitat i així afavorir encara més la flora i la fauna de la zona.

Joan Trull, per la seva part, ha volgut agrair la implicació de Generalitat i Diputació en la potenciació de l’Estany per tal que “la gent se’l senti cada cop més seu” i tenint cura de les dos vessants, el medi ambiental i el turístic, “perquè va lligada una cosa amb l’altra”.

Consell d’Alcaldes

Tots plegats han efectuat una visita a la conclusió de la qual han retornat a la seu del Consell Comarcal per participar en una reunió amb els alcaldes. Aquesta trobada s’emmarca en el seguit de trobades que la presidenta de la Diputació està duent a terme a totes les comarques amb els dirigents municipals, durant les quals els informa dels projectes que la corporació té en marxa i recull les seves demandes i inquietuds.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any