Acció conjunta per netejar abocaments incontrolats una zona d’interès natural de la Cendrosa

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa/Fotografia: ANC Pla d’Urgell
09.09.2019 - 08:12
Actualització: 09.09.2019 - 10:12

VilaWeb
VilaWeb

Els ajuntaments d’Ivars d’Urgell i de Linyola han portat a terme treballs de retirada de residus procedents d’abocaments irregulars i il·legals en un espai de secà, amb interès natural i paisatgístic de la Cendrosa.

Es tracta d’una finca de l’Ajuntament d’Ivars on aquest estiu joves participants en un camp de treball, organitzat per l’Ajuntament de Linyola, van recollir i amuntegar part dels residus dispersos per diferents punts de l’espai. Ara, l’Ajuntament d’Ivars ha completat els treballs de retirada i càrrega per portar aquests residus a l’abocador comarcal.

Punt d’interès natural i paisatgístic

D’altra banda, per evitar nous abocaments s’ha delimitat l’accés a l’espai amb un bordó de terra perimetral i es senyalitzarà el lloc com a punt d’interès natural i paisatgístic. I es que aquest espai de secà, en un entorn d’agricultura de regadiu com el del Pla d’Urgell, són els darrers retalls amb vegetació característica i pròpia d’aquest territori d’abans de l’arribada de l’aigua del Canal d’Urgell.

Així, l’espai de la Cendrosa acull espècies de flora interessants com Limonium sp, espart bord, siscall, botja pudent, salat blanc, etc. i alguns exemplars d’alzines carrasques. Per a la fauna també és lloc habitual d’alimentació i descans, amb espècies com el xoriguer, el torlit, el siboc o mamífers com el teixó. Des de l’Ajuntament d’Ivars es pretén portar a terme accions de conservació i difusió dels valors naturals d’aquests espais, com per exemple algunes parcel·les del Prat de Montsuar amb espècies de flora protegides i úniques a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any