Un total de 40 joves, de Mollerussa i altres poblacions veïnes,van participar dilluns, 7, en la jornada de formació d’auxiliars de fira organitzada per la Fira de Mollerussa. La convocatòria, que enguany és la vintena, té per objectiu preparar els inscrits perquè puguin treballar als certàmens firals que es realitzaran a la capital del Pla d’Urgell l’any 2019.

El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, va visitar el desenvolupament del curs i va saludar els joves participants. En la seva intervenció, Segarra els va transme la importància de la seva feina en tasques no només d’atenció a l’expositor, jornades tècniques i realització d’enquestes, entre altres, sinó també “com a primer contacte moltes vegades en la relació entre el visitant i Fira de Mollerussa”.

Teoria i pràctica

El programa inclou una part teòrica, amb l’explicació de temes com què és una fira, tipus de certàmens firals i d’organitzadors firals; i una altra de pràctica on es tracten les principals tasques a realitzar com a auxiliars de fira així com alguns aspectes relacionats amb aquest treball com el protocol, els punts d’informació, les jornades tècniques o les enquestes. El curs, impartit per Joaquim Fabrés, dedica una part important a la Fira de Sant Josep, el certamen més important de la capital del Pla d’Urgell i on l’ens firal necessita contractar més personal auxiliar.

Premi de la Generalitat en concepte d’Innovació

Recordar que l’any 2008, i coincidint amb la desena convocatòria del curs, el departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat va atorgar a Fira de Mollerussa una Menció Especial als Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya pel seu pla de formació d’auxiliars de fira. L’acte va tenir lloc en el marc del XV Congrés de Fires de Catalunya.

El Pla de formació d’auxiliars de Fira està destinat a la millora en el servei d’atenció al client i també a la millora de l’eficiència del personal laboral de Fira de Mollerussa. Entre els objectius del curs de formació de Fira de Mollerussa està el de millorar la qualitat en el servei d’informació de les tasques del dia a dia d’una fira (punts d’informació, jornades tècniques, protocol, aparcaments, muntatge i desmuntatge…), dotar a Fira de Mollerussa d’un sistema de control de qualitat ràpid i eficaç, facilitar la relació de l’expositor i el visitant amb la Fira i implicar el jovent del municipi en l’àmbit firal i possibilitar el seu accés al món laboral.