30.11.2015 - 08:52
|
Actualització: 30.11.2015 - 09:52
La primera planta del Museu de Vestits de Paper de Mollerussa es va quedar petita diumenge per acollir la presentació de «50 anys de Vestits de Paper a Mollerussa» de Miquel i Carme Polo, el llibre que fa un repàs a la història d’aquest singular concurs.
Un concurs que va ser el motiu de l’actual Museu de Vestits de Paper i que ara vol anar més enllà amb la petició, a la UNESCO, de declarar-lo Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Ho va recordar l’alcalde Marc Solsona, que també va participar en la presentació, juntament amb el president de la Diputació de Lleida i els autors. Un concurs del que Solsona va destacar la seva singularitat i el nom que dóna a Mollerussa afegint que és «art, artesania, moda, ciutat».
Del llibre en va destacar la seva qualitat gràcies als seus autors, el cronista oficial de Mollerussa, Miquel Polo, i la periodista i especialista en gestió cultural i comunicació, Carme Polo
Per la seva part, el president de la Diputació, Joan Reñé , va destacar l’excepcionalitat del concurs i va considerar que el llibre recull la història d’un grup de persones apassionades que van fer possible el somni de convertir la seva quotidianitat professional en una “autèntica mostra d’art comunitària que la ciutat de Mollerussa ha fet seva” fins al punt de convertir-ho en un element «identitari i d’orgull». Reñé també va manifestar el suport de la Diputació a la proposta de petició a la UNESCO, una proposta que veu viable perquè «els Vestits de Paper tenen l’element diferenciador que els fa únics».
En la seva intervenció, Carme Polo va explica que el llibre és un homenatge a tota la gent que ha fet possible el concurs, un projecte que van iniciar les germanes Vilaró fa mig segle, i que fa que cada any es facin «peces úniques al món» amb paper.