Al llarg de la tarda de dijous han anat arribant els primers cavalls que participaran –s’esperen 200 animals– durant el cap de setmana del II EquiMollerussa, certamen de la capital del Pla d’Urgell adreçat al món de l’hípica i l’equitació. El certamen inclourà un concurs morfològic-funcional de cavalls, una competició de salt territorial, a més de complementar la convocatòria amb un ampli programa d’espectacles eqüestres. També comptarà amb altres atractius com una exposició d’exemplars de ruc català o parades amb productes alimentaris i exposicions d’algunes de les empreses col·laboradores.

El certamen està organitzat per Fira de Mollerussa, l’Institut Mollerussa –instal·lacions que acullen l’esdeveniment–, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament i l’associació ANCCE. L’entrada gratuïta és per al públic, i també permetrà veure l’institut ja que coincideix amb la seva jornada de portes obertes.

Divendres

El certamen arrencarà a les deu del matí del divendres, 3, amb proves de morfologia durant tot el dia. A les set de la tarda està previst l’acte oficial d’inauguració d’aquesta segona convocatòria, mentre que a un quart de vuit tindran lloc els primers dos espectacles eqüestres previstos: un, amb una demostració de doma vaquera i alta escola, a càrrec de Caballos Zamora Villa, i, a continuació, el número Aina, la nena que xiuxiueja els ponis.

Dissabte

La jornada de dissabte s’iniciarà a les nou del matí amb l’esmorzar Memorial Manolo Ferra i José Miguel Gan. A més de la segona fase, amb proves de funcionalitat del Concurs del Cavall P.R.E durant tot el dia, dissabte tindrà lloc –de deu del matí a tres de la tarda- el Concurs de salt territorial, a més d’una demostració de doma natural a càrrec de Horsemanship Colt Starting, Carlos Fabregat –a dos quarts d’una del migdia- així com a tres espectacles a partir de les set de la tarda: Equinatur, demostració doma vaquera i alta escola de Caballos Zamora Villa i l’espectacle Santi Serra Camps, Sercam Shows.

Diumenge

Per últim, diumenge es desenvoluparà la tercera fase del Concurs del Cavall P.R.E., a primera hora del matí, per continuar a partir de dos quarts d’onze amb l’elecció de premis especials i posterior lliurament de premis. Per tancar, al voltant de dos quarts d’una , està prevista una Demostració eqüestre a càrrec d’alumnes de l’Institut Mollerussa.