El XXXIII Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya va acollir dimarts la semifinal de Ponent del XIII Certamen Nacional Juvenil i Infantil de lectura en veu alta, que organitza la Fundació Enciclopèdia Catalana conjuntament amb el departament d’Ensenyament en el marc del Pla Nacional de Lectura.

En aquesta semifinal, una de les set que es fan arreu del territori català, hi han participat alumnes de 29 centres de demarcació de Lleida, en cinc categories diferents. D’aquesta semifinal, en sortiran els 7 participants de la final, que tindrà lloc al Teatre Nacional de Catalunya el proper 30 de maig.

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, i el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, van estar presents a la semifinal, que es va fer en el marc del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya com a símbol de la promoció de la lectura entre infants i joves. En aquest XIII Certamen Nacional i Juvenil de lectura en veu alta, dels 80.000 lectors de les 910 escoles de Catalunya que hi participen, han arribat a quarts de final al voltant de 2.500 alumnes, dels quals al voltant de 300 han passat a semifinals.

El certamen ha coincidit amb la visita de l’escriptor Àngel Burgas, qui va explicar la seva feina a alumnes de cicle superior i 1r i 2 d’ESO de diferents centres, entre ells l’institut Miramar de Valls i l’institut Hug Roger III de Sort.

Marató de lectura en veu alta

Pel divendres, 12, hi ha programada la VI Marató de Lectura «Llegim en veu alta», organitzada per Mollerussa, Municipi Lector, obert a tothom.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]