La VI Marató de Lectura en Veu Alta va veure passar al voltant d’ un miler de persones durant les dotze hores que va tenir lloc al Teatre L’Amistat de Mollerussa, on té lloc el XXXIII Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya i dels que en forma part de la programació. Un Saló que tanca diumenge, 14, després, però de diverses activitats tant el mateix diumenge com dissabte, 13, pensades per a un públic familiar.

La Marató de Lectura en Veu Alta, que promou Mollerussa, Municipi Lector, va comptar amb la participació activa d’unes 300 persones que van llegir diferents fragments de llibres centrats en personatges que han protagonitzat petites o grans revolucions, seguint així l’eix temàtic del certamen: Visca la revolució! . La Marató la va encetar el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, qui va passar el testimoni als alumnes de 3r d’ESO de l’institut Terres de Ponent de Mollerussa.

Al llarg del dia van passar per l’escenari diferents centres escolars de primària i secundària de la ciutat, coincidint amb l’horari lectiu, mentre que la resta de franges horàries foren ocupades per membres d’entitats del teixit associatiu de la ciutat així com també particulars.

Què fa…?

Per altra banda, dijous, l’escriptora Elisenda Roca va tancar la secció del programa Què fa…? per la qual han passat sis autors del món de la literatura infantil i juvenil catalana per explicar com fan la seva feina als escolars que visiten el saló a través de les visites programades. Els il·lustradors Mercè Canals, autora del cartell de l’edició d’enguany, i Ignasi Blanch, creador del mural que vesteix la porta d’entrada al teatre, han completat el programa juntament amb els escriptors Jaume Copons, Àngel Burgas i Joan Antoni Martín Piñol.

Titelles amb Teatre Aula i “El Príncep Feliç”, de La Baldufa, plats forts del cap de setmana

El saló, que va obrir portes el passat dia 2 amb la presència del cantautor i diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí, Lluís Llach, tancarà portes aquest diumenge a la tarda després d’un cap de setmana intens pel que fa activitats adreçades al públic familiar. Així, entre els espectacles programats destaquen dissabte a la tarda El viatge d’en James, un espectacle de titelles a càrrec del Teatre Aula i diumenge tarda El príncep feliç, de La Baldufa.

També, al migdia de diumenge, el grup local Sonotone revolucionarà amb el seu repertori als assistents al concert vermut.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]