La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa acollirà durant el febrer el setè cicle «Lletres i Vins» dins el projecte Biblioteques amb DO, que vol abordar la cultura del vi des d’altres vessants. En aquest cas, la poesia, la música cultural i la història en seran les protagonistes, sempre acompanyades de les notes de tast de vins dels quatre cellers del mollerussenc Tomàs Cusiné: el que duu el seu nom, el Castell del Remei, el Cara Nord Celler i el Cérvoles Celler.

Ho ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, la directora de la Biblioteca, Diana Solé, i la responsable de Comunicació dels quatre cellers, Mireia González.

Programació al febrer…amb punt final al maig

Com a novetat d’enguany, tot i que el cicle tindrà la Biblioteca com a seu durant el febrer perquè el calendari de la iniciativa en la que participen 74 biblioteques d’arreu de Catalunya fixa aquest mes per la denominació d’origen Costers del Segre, el punt i final es farà al Castell del Remei el 31 de maig. L’objectiu, segons Mireia González, és obrir les portes d’aquesta antiga colònia agrària per acostar-la al públic en una combinació de literatura, vi i patrimoni ja es podrà visitar també estances interiors del complex a través d’un circuit i una escenificació específica.

Tast de poemes

La primera de les activitats del cicle, però, tindrà lloc el proper dijous dia 14 a les vuit del vespre amb un tast de poemes que es van poder sentir a l’Aplec Literari del Castell del Remei del 2017 i que seran llegits pels seus autors, en aquest cas Josep Vallverdú, Eduard Batlle, Àngels Marzo, Anton Not, Joan Rovira, Josep M. Sala-Valldaura, Jaume Suau i Àlex Susanna. El Gotim Bru del Castell del Remei és el vi escollit per acompanyar la vetllada.

Concert i història

Un concert de petit format amb música d’arrel catalana serà el protagonista de la segona activitat programada a càrrec de Corrandes són corrandes, qui ens acostarà a la cultura del vi tot i fent una degustació de Cara Nord Negre. Serà dilluns 18 de febrer també a les vuit. Dijous 21 de febrer a la mateixa hora serà el torn de conèixer la història de Els Girona, la gran burgesia catalana del segle XIX, a càrrec de la historiadora Lluïsa Pla. Una història lligada també al món del vi. En aquest cas el tast serà del Vilosell del Celler Tomàs Cusiné.

Contes per adults

El punt i final del cicle el posaran dijous 28 de febrer a les vuit del vespre els contes per adults del Carles Alcoy que s’endinsarà en les Històries del vi i el beure: les llegendes del sants bevedors, tot plegat amb un tast del Colors Negre de Cérvoles Celler.

Toma Cusiné, candidat a Personatge del món del vi

En el mateix acte es va comentar que la presentació coincidia amb les votacions dels Premios Verema 2018 on Tomàs Cusiné opta a la categoria de Personatges del Món del Vi i que encara es pot votar durant el cap de setmana (fins el diumenge, 3).