Fondarella va viure diumenge una nova Mostra d’Oficis i Artesania, la tretzena. Tot i la incertesa de primera hora (quan es va escapar alguna gota) el temps va aguantar tot el dia (amb sol a la tarda) el que va propiciar visitar la trentena de parades d’oficis antics i altres tantes de productes artesans i de proximitat.

Entre les novetats d’enguany hi havia les passejades amb ruquets, una activitat pensada pels més joves i que complementa els diversos tallers que ja s’hi fan (com el de cal·ligrafia, de fer mitja…)

També eren una novetat les capses d’Orelletes de Fondarella, una manera d’identificar i portar aquest postre típic i del que es podia veure una demostració de com es feia en una de les parades de la Mostra. De fet, l’elaboració d’orelletes i de caliquenyes són dos dels elements més identificatius de la Mostra de Fondarella, juntament amb la maquina d’empacar alfals.

També repetien algunes de les novetats dels darrers anys, com el grup de dansa i música tradicional que passava pels carrers del centre històric. I no hi faltaven els Amics dels Tractors Antics de Ponent que portaven una mostra dels vehicles que van iniciar la mecanització del camp al nostre país.

També es va poder veure, al matí, l’elaboració d’un corder a la brasa, plat principal del dinar de col·laboradors on hi participen bona part dels que fan possible la Mostra. No en debades, la majoria dels productes propis de Fondarella són fruit de la col·laboració intergeneracionals de veïns del municipi i ens els que s’hi treballa durant l’any.