Núria Casado i Josep M. Miró obren el cicle de xerrades i tallers de Mollerussa, Saó de Ponent

  • La xerrada, avui dijous, i el taller el disabte, 30

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa
21.01.2016 - 07:48
Actualització: 21.01.2016 - 08:48

«El plaer d’escriure teatre» és el títol de la xerrada-col·loqui on la dramaturga i professora de la Universitat de Lleida (UdL) Núria Casadó parlarà sobre com va descobrir una de les seves vocacions i la seva experiència com a dramaturga. Tindrà lloc avui, dijous, 21, a les vuit del vespre a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa dins de les activitats de Mollerussa, Saó de Ponent.

Núria Casado, dramaturga
Núria Casado, dramaturga

Núria Casado compta en la seva breu carrera com a dramaturga amb tres premis: Premi Les Talúries al millor text teatral (2010), el Premi Lluís Solà i Sala (2014) i el Premi de Teatre Pepe Alba (2014).

Tot seguit Teatre de Butxaca farà una lectura d’un fragment de “l’hort de les Oliveres” de Narcís Comadira, dirigida per Jaume Jovells, i per finalitzar l’acte es realitzarà un tast de vinagres a càrrec de la centenària empresa de Mollerussa Badia Vinagres.

Taller d’iniciació a l’escriptura dramàtica

Seguint amb les activitats programades per Saó de Ponent, el dissabte, 30, el dramaturg Josep Maria Miró impartirà un taller d’iniciació a l’escriptura dramàtica durant tot el dia a La Banqueta (Edifici Sant Jordi) de Mollerussa.

El dramaturg farà un tast de de les tècniques bàsiques sobre el guió, els personatges i les possibilitats escèniques. Els alumnes adquiriran, mitjançant la pràctica, eines fonamentals per tal de guiar-los en el procés d’escriure.

Josep Maria Miró és llicenciat en direcció i dramatúrgia al Institut del Teatre i en periodisme a la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona). Entre els seus darrers treballs ha realitzat la dramatúrgia de la novel·la “Un cel de plom – Neus Català” de Carme Martí, dirigida per Rafel Duran i interpretada per l’actriu Mercè Aránega. A més ha estat guardonat per El Principi dArquimedes (2011), Gang Bang (2010/11), La dona que perdia tots els avions (2009). Els seus textos han estat traduïts a diversos idiomes. Recentment El Principi d’Arquimedes s’ha estrenat als Estats Units d’Amèrica i a Moscou (Rússia), i durant aquest any també s’estrena a Itàlia. Entre els seus darrers guardons ha estat guardonat per Òmnium Cultural dins de la celebració de la LXV Nit de Santa Llúcia – la Festa de les Lletres Catalanes on es va lliurar el II Premi Frederic Roda de textos teatrals i que va ser concedit ex-aequo a David Plana per Els encantats i a Josep Maria Miró per La travessia.

Les inscripcions al taller es podran realitzar a través de la web de Saó de Ponent, i el preu de la inscripció és de 30 euros amb places limitades.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Més notícies