La recreació en paper d’un vestit de l’única dona emperadriu xinesa, que va afavorir durant 40 anys, al segle VI, l’expansió de la Xina, fet per la modista d’Els Arcs Natàlia Ermakova, es va endur el primer premi de la categoria d’Època del 52è Concurs Nacional de Vestits de Paper, que es va celebrar dissabte al Teatre L’Amistat de Mollerussa. El primer premi en Fantasia va ser per un vestit de la modista asturiana de Langreo, Juncal Martínez, que va trobar la inspiració en la retrospectiva de l’obra del pintor Gustav Klimt i la seva passió pel món oníric i tradicional japonès. Pel que fa al primer premi en Moda Actual, la guanyadora va tornar a ser un any més la modista de Cerdanyola del Vallès, Josefina Xufré, i la seva filla Laia Pon, amb una versàtil peça que combina l’estil barroc i recarregat amb l’estil gasp propi de Ralph Lauren.

El 52è Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa, que va comptar amb 70 dissenys també va premiar en segon i tercer lloc de la categoria d’Època, a la modista de Vacarisses M. Àngels Sarrasolsas, per un vestit inspirat en la Dinastia Tudor, i a la Llar de Jubilats Juan Bañeres i Cateura d’Alguaire, per una recreació d’una peça que va dur Leonor de Toledo al segle XVI, respectivament.

En Fantasia, el segon i tercer premi van ser per dues deesses. La del Bosc, d’Anastasia Petrova i Oxana Pavlenko, de Mollerussa, i la de Mar, de l’Associació Cultural de Dones d’Almenar.

En Moda Actual, La Noia en Flames de la pel·lícula «Els Jocs de la Fam», ideada per Anna Bonals de Balsareny, va ser segona, i la Màgia Negra de Natàlia Ermakova, d’Els Arcs, tercera.

Pel que fa al XIII Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, que va comptar amb una quarantena de nines concursants, les premiades van ser les fetes per Monserrat Felip, de Mollerussa; per Amalia Martin d’A Coruña, i per Adelina Pujol, també de Mollerussa, per aquest ordre.

Gala de Nit

La gala va ser conduïda per l’actriu i model Mireia Canalda, col·laboradora en diferents espais de televisió entre ells AruCitys de 8TV. La vetllada va incloure també com a espectacle un concert de la Sandy River Jazz Band. Així mateix, el rock&roll acrobàtic de Flip-Flap va donar entrada a les tres categories del concurs. El concurs va comptar enguany amb el suport del dissenyador català Josep Maria Peiró, el qual ha cedit un disseny de la seva col·lecció de vestits de núvia perquè que pugui ser reproduït en paper per participar a la desfilada. També va desfilar la rèplica en paper de l’esbós del dissenyador internacional Elio Berhanyer, numerat i signat per l’autor, que va ser regalat per tal que formi part de l’inventari d’obres d’art del consistori pel director-editor de la revista Pasarela de Asfalto, Francisco José Pavón, en l’edició passada del concurs de la que en va ser membre del jurat.

Jurat de prestigi

Tot just, Peiró fou el president del jurat del Concurs Nacional de Vestits de Paper que, un any més, estava format per professionals del món de la moda i el disseny. I on de nou hi era Francisco José Pavón acompanyat de Manu Garrido, Teresa Berengueras i Cristina García.