Mollerussa serà la seu el 27 i 28 d’abril de la 32a Diada de la Puntaire, que espera reunir al voltant de 1.200 participants dels Països Catalans, Espanya, França, Itàlia i Bèlgica. També s’espera una cinquantena de parades relacionades amb la punta de coixí i les manualitats. La coincidència amb les eleccions espanyoles han fet que s’estreni un format de 2 dies amb activitats dissabte a la tarda i diumenge al matí.

Ho han explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la regidora de l’Àrea de la Dona, Rosalia Carnicé; la presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires (ACP), Rosa Maria Provencio; la professora Pilar Garcés, i de Tere Graño, la presidenta de l’Associació Albada, entitat que col·labora l’esdeveniment i organitzadora des de fa 21 anys d’una trobada anual

L’esdeveniment, que s’emmarca dins de les Festes de Sant Isidori, tindrà per primera vegada el format de dos dies, un fet que convertirà la ciutat en la capital puntaire catalana ja que també s’espera que hi assisteixin també un miler més de persones interessades, segon ha indicat Rosa Maria Provencio. La presidenta de l’ACP ha explicat que la punta de coixí s’ha adaptat als nous temps i té utilitat i aplicació, en el cas de la punta mecànica, en alta costura, per posar un exemple.

Exposició

En aquest sentit, ha indicat que Mollerussa també acollirà des d’aquell cap de setmana i fins el 5 de maig una exposició que estarà ubicada al Museu de Vestits de Paper, amb peces de col·lecció procedents del fons de l’associació, bàsicament de punta contemporània tot i que també s’hi podran veure peces clàssiques.

Tallers per aprendre a fer puntes amb fil de paper diumenge

Així mateix, durant la trobada les persones interessades podran inscriure’s en un taller específic per aprendre a fer puntes amb fil de paper, un taller que serà impartit per Pilar Garcés. En aquest sentit, la presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires ha indicat que sempre es busca amollar-nos a la població on ens desplacem i per això s’ha triat incidir-hi amb aquest taller.

Parades internacionals

La diada també acollirà una fira amb una cinquantena de parades de venda de productes amb presència internacional de Bèlgica i d’Itàlia. La procedent d’aquest darrer país mostrarà una tècnica pròpia de punta de coixí. Com les trobades de puntaires, la diada és farà als Firals, on es passarà el testimoni de la de l’any vinent a Platja d’Aro, de la mateixa manera que l’any passat es va anara buscar a l’Arboç.

La coincidència amb les Festes de Sant Isidori han fet que en la programació de la diada s’incloguin actes de les mateixes, tant pe les puntaires com pels acompanyants.