El bar de la sala de cinema ocupa la fins ara sala d'exposicions del Centre Cultural

Quatre anys i set mesos després de que tanqués el Cinema Urgell, Mollerussa tornarà a tenir una programació estable i periòdica de cinema. A partir del divendres, 21, el Centre Cultural es transformarà durant el cap de setmana i dilluns en una sala de cinema.

Segons ha explicat l’alcalde Marc Solsona, lhi haurà capacitat per a 196 persones i que aquests dies està sent condicionat amb una pantalla de 6×3,5 metres, un projector digital i un sistema d’amplificació de so professionals i homologats amb les característiques de ressonància de la sala. Solsona ha indicat que des del consistori es vol oferir un altre “reclam per generar diferents sinergies culturals i d’oci” a la ciutat.

Subvenció

Per fer possible tornar a tenir programació de cinema a la ciutat, l’Ajuntament ha sol·licitat una subvenció de 54.000 euros a l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat per finançar el condicionament de les instal·lacions. Un condicionament que s’ha adjudicat a Proyecson S.A. i que iniciarà l’obra aquesta setmana.

Per altra banda, s’ha buscat l’expertesa del Circuit Urgellenc a través de l’empresa Circusa, dedicada a l’exhibició cinematogràfica i gestora de l’antic Cinema Urgell, que va tancar portes al maig del 2014, per tal que s’encarregui de programar pel·lícules d’estrena o de caire comercial cada cap de setmana i de dur el servei de bar amb productes típics de sessions de cinema.

Preus

Les entrades generals costaran 7,20 euros però s’ha previst una reducció a 5,20€ per a famílies nombroses i monoparentals, menors de 12 anys i majors de 65. Així mateix, a banda de les dues sessions en divendres, les tres en dissabte i les dos en diumenge, també se’n faran dues en dilluns, que al ser Dia de l’Espectador, tindran un preu encara més reduït de 4,90 euros.

En aquests més de quatre anys s’havien fet projeccions puntuals de cinema (moltes al Centre Cultural), sobretot de cilces de promoció del cinema català.