01.02.2017 - 07:27
|
Actualització: 01.02.2017 - 08:27
Una xerrada amb els comerciants, sessions formatives per millorar les competències digitals o l’explicació tècnica dels tres projectes de remodelació del centre històric de Mollerussa són algunes de les activitats programada pel febrer i que han d’ajudar a la participació en la consulta popular que ha de decidir com ha de ser el centre de Mollerussa i que tindrà lloc del 20 al 26 de febrer.
Així, l’Ajuntament de Mollerussa ha programat pel dijous, 16, a dos quarts de quatre de la tarda, una sessió informativa específica adreçada als comerciants sobre la consulta popular que es farà la darrera setmana de febrer per a votar una de les tres propostes finalistes per a la reforma del centre urbà. Ho ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona que ha indicat que l’objectiu de la xerrada és poder exposar als titulars de les activitats econòmiques ubicades a la zona d’afectació de quina manera es farà la votació. També es vol explicar quina és la voluntat del consistori amb aquest projecte de reforma integral d’una zona concreta del Pla de Barris que inclou les places Major, de l’Ajuntament i Manuel Bertrand, que esdevenen un dels eixos comercials destacats del municipi. Segons Solsona, cal explicar la motivació perquè “davant un entorn comercial canviat, sinó invertim en l’aparador podem tenir un dèficit”.
Sessions formatives
A banda d’aquesta reunió, també hi ha programades sis sessions informatives més adreçades a les persones poc familiaritzades amb les competències digitals. En aquest cas, la informació que es donarà serà única i exclusivament sobre el procés telemàtic a seguir per tal de poder participar en la votació. En aquest cas les xerrades es faran els dies 13, 14 i 15 de febrer en dos torns: un, als matins de deu a onze del matí, al local de l’Aula Estudi (plaça de Manuel Bertrand, 2, 2B), i un altre de vuit a nou del vespre al Centre Obert La Banqueta (Edifici Sant Jordi). També a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, aprofitant un curs adreçat a majors de 55 anys sobre l’ús de telèfons intel·ligents es donarà informació sobre la consulta. Al mateix tema, també s’habilitarà un ordinador per si algú vol fer el vot electrònicament i se’n farà l’acompanyament, ha explicat Solsona.
Cal recordar que la votació es podrà fer tant presencialment durant els dies establerts de deu del matí a tres del migdia i de quatre a vuit de la tarda de dilluns a diumenge a la mateixa casa de la vila o bé en línia a través d’una plataforma de participació i des de qualsevol dispositiu electrònic, prèvia inscripció a un registre per tal d’obtenir un codi per exercir el vot. El formulari per registrar-se ja està actiu a través de la pàgina web municipal tot i que la votació efectiva no es podrà realitzar fins la setmana del 20 al 26 de febrer.
Explicació tècnica i exposició a l’Ajuntament de les propostes
A banda d’aquestes sessions específiques, també hi ha programada per al dia 17 de febrer una xerrada per a tota la ciutadania al Teatre L’Amistat en dues sessions, a les vuit i a les nou del vespre, respectivament. En aquest cas, l’objectiu és que els gabinets tècnics responsables de les tres propostes finalistes puguin explicar-les breument i aclarir qualsevol dubte que es pugui plantejar. Així mateix, prèviament també es distribuirà mitjançant una bustiada un tríptic amb les característiques de cada un dels tres projectes i informació per poder participar en la consulta, una informació que ja està exposada a la Sala de Plens de la casa de la vila.