20.01.2021 - 08:13
|
Actualització: 20.01.2021 - 09:13
L’Ajuntament de Mollerussa treballa amb una proposta de pressupost inicial per al 2021 de 15,3 milions d’euros, una xifra que suposa un 8% més que en l’anterior exercici. Destaca el capítol d’inversió al qual destina 1 milió d’euros, bona part provinent del PUOSC i altres administracions
Així ho ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha detallat que el milió d’euros d’inversions inclou entre les partides dues actuacions que s’emmarquen en el PUOSC. Són l’adequació de la piscina coberta per un import de 267.101 euros i el sanejament de la plaça de l’Estació i del carrer Urgell que puja a 90.000 euros així com també l’ampliació de l’Oficina Jove amb l’edifici de l’antiga estació d’autobusos, una ampliació que entra al Pla de Barris i que està fixada en 71.000 euros.
Altres inversions
L’alcalde, que ha indicat que la proposta ja és en mans de tots els grups municipals des del 30 de desembre perquè el puguin estudiar i fer propostes, ha explicat que aquestes tres actuacions suposen el 41% del total d’inversions però que també n’hi ha d’altres de destacades com són la reforma i millora de l’edifici de l’Amistat, la qual està contemplada en el Pla de Dinamització Local de la Diputació de Lleida o l’adquisició dels baixos de l’edifici consistorial propietat de La Caixa, una adquisició finançada amb el Pla de Cooperació Municipal d’Inversions 2020-2021 també de la Diputació de Lleida. En aquest sentit, el capítol d’inversions també contempla els 25.000 euros previstos per a obres d’arranjament d’aquest local per posar-lo en funcionament per serveis d’atenció a les persones.
La reforma de la instal·lació tèrmica del Casal per a la Gent Gran (40.958€) o l’arranjament de carrers diversos (50.000€) són altres de les partides que contempla aquest capítol d’inversions juntament amb les obres d’arranjament de la coberta del magatzem municipal que hi ha al costat de l’estació d’autobusos i de la qual cal retirar-ne l’amiant o l’adquisició d’equips de processos informació o de videovigilància.
Solsona ha explicat que aquest capítol, el qual registra un increment de més del 600% respecta al previst inicialment en el pressupost del 2020, es finança en un 61,5% per subvencions de diferents organismes com la Generalitat o la Diputació de Lleida, mentre que el 38’5% restant provenen de fons propis. També ha avançat que en línies generals es tracta d’un pressupost que “recull l’anàlisi quirúrgic de les partides on s’ha fet una contenció tant en el capítol de personal com en el de despeses”. Així mateix, ha matisat que el programa Reactivem “té vida pròpia” en els capítols 2 i 4 del pressupost.